Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povećanje konkurentnosti

Granica za ulazak u sustav PDV-a diže se na 230 tisuća kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar novog Minstarstva poduzetništva i obrta Gordan Maras predstavio je svoj plan za povećanje konkurentnosti malih i srednjih poduzeća.

Na informativnoj radionici pred 300-tinjak poduzetnika najavio je porezna rasterećenja i podršku za investiranje u izvoz. Ako poduzetnik ili obrtnik zaradi do 230 tisuća kuna na godinu - neće ulaziti u sustav PDV-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Malo poduzetnici poručuju 'Očekujem i optimizam, jer bez njega malo i srednje poduzetništvo spušta roletu' Slika nije dostupna Poruka iz SDP-a 'Dok je SDP na vlasti vrtići u Zagrebu neće poskupiti'

Najavio je i uvođenje nulte stope poreza na svaku re-investiranu kunu, smanjivanje bruto doprinosa na plaću te podršku pri dobivanju poticaja iz europskih fondova.

'U ovom segmentu očekujemo rezultate relativno brzo već u prvoj godini mandata. prvenstveno moramo stvoriti preduvjete da porezno rasteretimo male i srednje poduzetnike, da kvalitetnije rasporedimo poticaje države i one iz EU i da se generalno napravi jedno konkurentnije okružje', rekao je ministar Maras.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene