Obavijesti Pretražite Navigacija
Šteta milijun kuna

Grafolozi potvrdili svoj raniji nalaz u suđenju u Aferi dnevnice: "90 posto potpisa vjerojatno je Sauchino"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vještaci grafolozi ponovili su u ponedjeljak na suđenju bivšem predstojniku premijerova kabineta Tomislava Sauche i tajnici Sandri Zeljko u "aferi dnevnice" svoj raniji nalaz i mišljenje da je Saucha autor većine spornih potpisa.

Vještaci za grafologiju Centra za kriminalistička vještačenja Andrea Ledić, Damir Marić i Natalia Milanja Hribar istaknuli su da su u 17 nalaza i mišljenja utvrdili kako je "90 posto potpisa vjerojatno Sauchino", dok su za četiri analizirana potpisa na računima ustvrdili kako "dolazi u obzir" da je Saucha autor.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović na proslavi Bele nedeje Manifestacija proslave mladog vina Milanović na proslavi Bele nedeje: "Možemo se ljutiti i prigovarati, imamo deformitete koje moramo ispraviti" Zoran Milanović Iznenadio se Milanović komentirao rezultate ankete Dnevnika Nove TV: "Gledam neki dan na televiziji..."

Ako bi se i utvrdilo da se radi o krivotvorenom potpisu imitacijom, zbog jednostavnosti parafnog potpisa ne bi bilo moguće utvrditi krivotvoritelja, istaknuli su grafolozi. Uz to, kažu kako je analiziran dovoljan materijal za analizu, a navodne sporne potpise vještačili su isključivo s originalnih dokumenata.

Bivši predstojnik Ureda premijera Saucha zatražio je prekid rasprave zbog problema s leđima, o čemu je ranije izvijestio sud dostavivši medicinsku dokumentaciju. Saucha i Zeljko su se na početku suđenja u tzv. "aferi dnevnice" izjasnili da nisu krivi za lažiranje putnih naloga.

USKOK Sauchu tereti da je kao predstojnik Ureda bivšeg premijera Zorana Milanovića lažirao putne naloge, zajedno sa svojom tadašnjom tajnicom Zeljko, koja je to navodno nastavila činiti i nakon Sauchina odlaska iz kabineta pa se ukupna šteta procjenjuje na oko milijun kuna.

Istraga je prvo pokrenuta samo protiv Sauche, tadašnjeg SDP-ova saborskog zastupnika, a naknadno je proširena i na Zeljko, koja je na početku opisivana kao krunska svjedokinja. Saucha je nakon izlaska iz istražnog zatvora u veljači 2017. napustio SDP i u Saboru kao član kluba zastupnika HNS-a podržavao vladajuću većinu.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene