Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Građani zadovoljniji Hrvatskom nego prije dvije godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građani Hrvatske danas su zadovoljniji Hrvatskom u usporedbi s drugim zemljama nego prije dvije godine, i dalje imaju najbolje mišljenje o Njemačkoj i Austriji, a najgore o Srbiji, izvijestio je GfK - Centar za istraživanje tržišta.

Segment nezadovoljnih smanjio se za devet posto, a zadovoljnih se povećao za sedam posto, stoji u današnjem izvješću Centra koji je u lipnju anketirao tisuću građana starijih od 15 godina, pitavši ih što misle o Hrvatskoj i drugim zemljama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Narodi Jugoslavije Nova analiza genetskog podrijetla Srba, Hrvata, Bošnjaka i Albanaca mnogima se neće svidjeti: "Uvijek smo duboko u sebi znali" Skijaška sezona - 6 Školski praznici i novi skijaški val Brinu li Hrvate paprene cijene? Provjerili smo koliko duboko morate posegnuti u džep za skijašku avanturu i koliko košta nova oprema: "Rezervacije se uzimaju već od ljeta"

Nezadovoljnih ima više od prosjeka (23 posto) među građanima Sjeverne Hrvatske - 29 posto, u naseljima do dvije tisuće stanovnika 33 posto, te kod dobne skupine između 50 i 59 godina starosti.

Po neutralnom stavu (prosjek 47 posto) prednjače građani Istre, Primorja i Gorskog kotara - 54 posto, kao i mladi između 15 i 19 godina starosti - 53 posto.

Zadovoljnih ima nešto više od prosjeka (28 posto) u Dalmaciji - 32 posto (no najmanje u Istri s Primorjem i Gorskim Kotarom - 17 posto). 

Po malo većem zadovoljstvu ističu se građani u naseljima između deset i sto tisuća stanovnika - 33 posto, muškarci s 32 posto te dobna skupina od 20 do 24 godine starosti s 37 posto, kao i od 30 do 39 godina - 32 posto.

Prema srednjoj ocjeni u rasponu od jedan do četiri najbolje su ocijenjene Njemačka i Austrija (3,4), Francuska (3,2), Italija i Hrvatska (3,0). Slijede SAD i Grčka (s ocjenom 2,8), Mađarska (2,7), Slovenija (2,5), BiH (2,3), Turska i Rusija (2,1), Bugarska (2,0) te Crna Gora (1,9).

Kao i prije dvije godine najnižu ocjenu dobila je Srbija (1,6).

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene