Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvezeno iz BiH

Ministar Jakovina o zaraženom mesu: 'Nema razloga za paniku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je inspekcijski nadzor utvrdio je da je dio pošiljki s mesnim i mliječnim proizvodima iz susjedne BiH neispravan, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina kaže kako o tome nije trebalo alarmirati javnost.

Ministar Tihomir Jakovina kaže kako je uobičajeno da roba, koja nije kvalitetna podliježe pojačanom pregledu na granici te jamči da zaražena hrana nije stigla u Hrvatsku.

Pročitajte i ovo Iris Žerić, koordinator kampa Lipa Migrantski kamp Lipa Nakon što je razbijen krijumčarski lanac koji je zarađivao milijune eura Dnevnik Nove TV doznao što se događa u kampu pored granice s Hrvatskom: "Ima ih na svakom koraku" Ilustracija Obavijest RASFF-a U pilećim krilcima pronađena salmonela: Postoji ozbiljan rizik od konzumacije

'Nema razloga za paniku i nepovjerenje. Da se bilo što dogodilo, imali bi primjere epidemije ili nešto slično, ali toga nije bilo. Inspekcijske službe su odradile svoj posao', rekao je Jakovina za Novu TV.

Podsjetimo, četiri velike pošiljke mliječnih proizvoda i mesa peradi iz BiH namijenjene hrvatskom tržištu pale su na inspekcijskom pregledu na granici s BiH.

Radi se o tri pošiljke mliječnih proizvoda proizvoda i jednoj pošiljci mesa peradi, piše Novi list.  Prema neslužbenim informacijama, radi se o zarazi salmonelom.

Ovu je informaicju potvrdilo Ministarstvo poljoprivrede, no ove su informacije ostale uskraćene hrvatskim potrošačima, ili su proglašene 'poslovnom tajnom'.

>> 'Otvorite oči kad kupujete i kontrolirajte cijene!'

Ministarstvo poljoprivrede oglušilo se na pitanja mogu li hrvatskim potrošačima jamčiti da ništa od zaraženog prije ili poslije loših inspekcijskih nalaza već nije ušlo u hrvatske trgovine

Oglušili su se i na pitanje je li distribucija tih proizvoda trajno zabranjena. Neodgovoreno je ostalo i pitanje dolaze li zdravstveno neispravni bosanski proizvodi iz tamošnjih tvrtki koje nemaju EU certifikat za izvoz, kakav je obavezan za naše, hrvatske kompanije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene