Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četiri dana odmora

Počeo produženi vikend: 'Ovo je prilika za druženje!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U utorak se obilježava Dan neovisnosti pa će mnogi Hrvati iskoristiti priliku za spajanje vikenda s praznikom i dobiti puna četiri dana odmora.

S krajem današnjeg radnog vremena mnogi su se već mogli opustiti jer su si uspjeli organizirati mini godišnji odmor od četiri dana pa su tako već i ovo popodne iskoristili za šetnju, ispijanje kavica na suncu, druženje pa čak i neke sportske aktivnosti.

Pročitajte i ovo Supermarket - 1 Planirajte na vrijeme Pogledajte koje su trgovine i šoping-centri otvoreni ove nedjelje Turisti na hitnoj Poražavajuća statistika Splitske bolnice prepune turista: U mjesec dana prime i 9000 pacijenata!

Mnogi će ovih dana i putovati, neki unutar Hrvatske,a  neki će posegnuti i u neka dalja odredišta. Hoteli na moru su uglavnom popunjeni, a otvoreno je i nekoliko kampova. Budući da ni turistička sezona još uvijek nije okončana, Hrvatskom šeću i brojni turisti.

Promet je danas bio usporen, gužve su nastale pred produženi vikend je mnogi putuju. 'Vraćam se u Split. Došla sam tu na faks, da malo vidim svoje u Splitu', kazala je jedna studentica. U Splitu je i dalje najposjećenija Riva. Građani sudanas ispijali kavicu, jeli, šetali i uživali u suncu.

>>
Evo kakvo nas vrijeme očekuje za produženi vikend

Vikendu se mnogi raduju, a već imaju i planove. 'Ići ću trčati, voziti bicikl i tako. Prilika za druženje', kazao je jedan građanin.

Više slobodnog vremena, više prilika za druženje s obitelji i prijateljima. Osim Hrvata koji će uspjeti odmarati, u produženom vikendu očekuju se i brojni strani gosti. 'Još uvijek je turistička godina, turistička sezona u dijelu dolaska gostiju iz vana u jeku i taj dio je isto dobro popunjen, naročito primorski hoteli', kazao je Boris Žgomba iz Hrvatske putničke agencije.

Za odmor, kažu turisti, nikad nije kasno. 'Ljeti sam radila, pa je ovo kasniji odmor, ali svakako divan', kazala je Hillary iz Engleske. Nitko, kažu, neće žaliti ni ako se pokvari vrijeme. Odmor je odmor i uvijek dobrodošao.

Turisti su prema zadnjim podacima u prvih 9.mjeseci ostvarili čak 4 posto više dolazaka. Posezona se također odvija u pozitivnom smjeru. Domaći gosti u ovo doba godine pak, kako navode putničke agencije, osim mora, traže odmor u manje poznatim odredištima. Mala mjesta u Slavoniji, Lici i Gorskom Kotaru.

Produženi vikend znači i veće gužve na cestama, stoga se preporučuje više strpljenja i pažnje u prometu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene