Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi udar na naše džepove

Građani će veće račune za struju plaćati 'zbog gospodarskog oporavka'?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gospodarski oporavak tražit će se na teret građana koje nimalo ne veseli konačna potvrda o poskupljenju struje od 1. svibnja. Sve su glasnije najave o poskupljenju za 15 posto. Građani strahuju od novog vala poskupljenja svega ostalog. Dobre vijesti ipak stižu za gospodarstvenike - struja za njih neće poskupjeti.

'Još uvijek imamo jednu od najnižih cijena struje u Europi. Sa svim opravdanim protestima, nažalost to neće biti tako nakon 1. svibnja, malo ćemo se približiti europskim standardima.', kazao je potpredsjednik Vlade Radimir Čačić.

Pročitajte i ovo Cigarete Od srijede Poskupljuju cigarete: Ovo su nove cijene Struja, ilustracija - 2 nakon olujnog nevremena Bez struje još uvijek oko 300 kućanstava u Slavoniji: Najviše je pogođenih u Kutini, Pakracu i Slavonskom Brodu

>> 'Ne možemo struju unedogled prodavati ispod cijene!'

Europski standardi, primanja Hrvatska. Približavanje Europi jak je udar na kućni budžet gospođe Veronike Murgaš.

'Prije je bilo grozno, ali ovo je još gore. Ne vodi ničemu, samo zlu', kazala je umirovljenica čija obitelj štedi na svakom koraku. Veći račun od 40-ak kuna, dodatno će isprazniti ionako praznu kućnu blagajnu. 'Teško je, jako teško. Hrana je poskupila, pa vi ne možete više normalno živjeti'.

Zaštitu najugroženijih i dalje obećava premijer Zoran Milanović. 'Zadatak Vlade je da u toj jednoj teškoj utakmici osiguramo standard onih građana kojima je najteže'.

Prema riječima ministra Miranda Mrsića, i ovo poskupljenje za cilj ima - gospodarski oporavak zemlje. 'Sve što radimo radimo da se pokrene gospodarstvo, jer bez pokretanja gospodarstva nećemo ići naprijed, neće pasti broj nezaposlenih, niti će situacija bolja biti', kazao je ministar rada i mirovinskog sustava.

A upravo bi situacija za brojne poduzetnike mogla biti bolja. Prema najavama ministra Čačića struja za gospodarstvo neće poskupjeti, razmišlja se i o njezinom pojeftinjenju. 'Nama je to svjetlo na kraju tunela. Da naša proizvodnja može opstati i da naši djelatnici ne moraju strahovati za radna mjesta', kazao je na najave Ivica Zadro iz tvrtke Inkop iz Poznanovca.

Kada će se ovaj krug zatvoriti na dobrobit građana, nitko iz Vlade ne konkretizira. Pa za sada put u oporavak ide samo na teret građana kojima su računi sve veći.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene