Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STIŽE POVJERENIK?

U DUBROVNIKU NIJE PRIHVAĆEN PRORAČUN Vlahušić: ''Nije mene lako maknuti odavde''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradsko vijeće Grada Dubrovnika nije prihvatilo prijedlog proračuna za 2017. godinu gradonačelnika Andre Vlahušića.

Gradsko vijeće Grada dubrovnika nije prihvatilo proračun za 2017. godinu. Gradonačelniku Andri Vlahušiću nije pošlo za rukom da prikupi 13 ruku koliko mu je bilo potrebno za prihvaćanje proračuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna najavio i lokalne izbore Andro Vlahušić pozvao Dubrovčane da na EU izborima 'isprave nepravdu' Upravljanje milijunima od zidina (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Borba i tužba Ponovno se razbuktala borba za milijune kuna od dubrovačkih zidina: Bivši gradonačelnici podignuli tužbu

Protiv proračuna glasalo je 11 vijećnika, a 10 ga je podržalo.

Srđ je Grad i HDZ su za govornicom rekli da neće prihvatiti ni plan za privremeno financiranje grada. Ukoliko ga zaista sruše, kao što najavljuju, prestat će mandat Gradskom vijeću i gradonačelniku. U tom slučaju se neće održati prijevremeni izbori, već redoviti u svibnju 2017. godine, a Vlada će imenovati povjerenika.

HDZ već danima traži Vlahušićevu ostavku, a među ostalima sporno im je zaduživanje Grada za sto milijuna kuna. I lista Srđ je Grad najavljivala je da neće podržati proračun. Tražili su da se infrastruktura za projekt golfana Srđu ne financira iz gradskog proračuna te da se raskine koncesijski ugovor.

Vlahušić je upozoravao da će, ukoliko se proračun ne izglasa, brojni projekti biti pod upitnikom.
 

''Ja se vraćam svom poslu, svojoj obitelji, puno toga iza mene stoji, vraćam se i koncertima na Stradunu, i zabavi koja će biti cijelu ovu zimu. Vraćam se i Robinu Hoodu, znate da mi je producent i režiser obećao ulogu... Znači glumit ću u Robinu Hoodu'', izjavio je Andro Vlahušić kasno navečer u srijedu nakon neizglasavanja proračuna grada Dubrovnika.

Na pitanje novinarke Nove TV Paule Klaić Saulačić znači li to da se stvarno oprašta od mjest gradonačelnika, Vlahušić je odgovorio ''Na pet mjeseci, nije mene lako maknuti odavde, nije me lako maknuti iz političkog života grada ni Hrvatske''.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene