Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Uskomešali se, uzvrpoljili'

Skandal: Gradski vijećnici Omiša ne žele novac dati stradalima u poplavama?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Omiški gradski vijećnici donijeli su odluku o raspoređivanju sredstava za financiranje političkih stranaka u 2014., a jedan od prijedloga bila je i da se stranke tog novca odreknu u korist stradalih u poplavama, piše Slobodna Dalamcija.

Tijekom odlučivanja o raspoređivanju sredstava za financiranje političkih stranaka u 2014., za svrhu političkih aktivnosti u Omišu, osigurano je 100.000 kuna, piše Slobodna Dalmacija.

Pročitajte i ovo Konferencija za medije u američkom Kongresu nakon izglasavanja zakona o proračunu Probili rok Američki kongres ipak izglasao proračun: U zadnji tren izbjegnuta blokada države Tomislav Tomašević PRODAJA ZEMLJIŠTA, NOVI VRTIĆI... Tomašević predstavio detalje novog proračuna i objasnio zašto ZET-ovi vozači ne moraju imati COVID potvrde

Iako je, prema pisanju lista, gradski budžet u većem minusu, u njemu se našlo 100.000 kuna za stranke i političare.

Nezavisni gradski vijećnik Ivan Barišić predložio je da se vijećnici odreknu tog novca u korist nastradalih u nedavnim poplavama: 'Predlažem da se odreknemo ovog novca, te da ga preusmjerimo za pomoć u obnovi kuća nastradalima u Slavoniji' rekao je Barišić, piše Slobodna.

No, odaziv je bio slab, praktično nikakav, Barišićevi kolege su se uskomešali, uzvrpoljili u stolicama i unervozili, piše list.

Gunja: Od 350 poplavljenih kuća 70 je opasno po život

'Ovo je novac koji pripada strankama, a ne nama, ne možemo mi njime raspolagati kako nam padne na pamet', moglo se čuti u Vijećnici, prema pisanju Slobodne.

Barišić je najavio da će svoj novac uplatiti za pomoć poplavljenim Slavoncima, a u humanitarne svrhe ići će i sredstva namijenjena gradonačelnikovoj listi, dok su svi ostali, a ima ih 14, postupili baš kao i lani kad se donosila odluka o raspoređivanju novca i kad su vijećnici s Liste Ivana Kovačića predložili da se odreknu barem polovine tog iznosa i tako pomognu opustošenoj gradskoj blagajni. Taj je prijedlog, baš kao i ovaj sada, s gnušanjem bio odbijen, zaključuje Slobodna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene