Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Situacija oko vvrtića povod

Gradski HDZ i HSS za prijevremene izbore u Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Klubovi zastupnika HDZ-a i HSS-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini pozvao je SDP i vladajuću koaliciju u gradu da se napokon počnu ponašati u skladu sa svojim ovlastima i riješe političku situaciju oko formiranja cijena smještaja djece u vrtićima te ustvrdio kako su prijevremeni izbori za zagrebačkog gradonačelnika i za Gradsku skupštinu jedino rješenje.

Predsjednica Kluba gradskih zastupnik HDZ-a Margareta Mađerić je na zajedničkoj konferenciji za novinare u Gradskoj skupštini rekla kako potpredsjednica Skupštine Tatjana Holjevac nije imala ovlasti pozvati danas na sastanak članove upravnih vijeća i ravnatelje dječjih vrtića i tražiti od njih da ne prikupljaju dokumentaciju za smještaj djece u vrtiće.

'To je bez presedana i nedopustivo za europsku Hrvatsku i europski Zagreb, za 21. stoljeće u kojemu živimo', ocijenila je Mađerić. Predsjednik Kluba gradskih zastupnika HSS-a Darko Vuletić rekao je da taj sastanak s članovima upravnih vijeća vrtića zapravo 'ispiranje i tuširanje nečiste savjesti koju radi SDP sa svojim satelitima zbog toga što nisu srušili gradski proračun u prosincu'.

Mađerić je podsjetila da je Holjevac jučer uputila i službeni dopis ravnateljima dječjih vrtića da ne prikupljaju dokumentaciju te ustvrdila kako ih Holjevac tako potiče da postupaju protuzakonito, dovodeći ih u nezavidnu situaciju i na njih prebacujući politički sukob SDP-a i partnera s gradonačelnikom Bandićem.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na Soblinečkoj cesti Očevid u tijeku Na Soblinečkoj cesti sudarila se tri automobila: Jedan završio na boku, vatrogasci izvlačili zarobljene Otvoren novi vrtić u Zagrebu - 5 Šest skupina Otvorena dva nova vrtića u Zagrebu: Mjesta ima za stotinjak mališana, u tijeku upisi

I sedam mjeseci nakon ništa se ne zna

Mađerić je istaknula kako se nakon sedam mjeseci od kada je SDP prihvatio odluku o poskupljenju cijene smještaja djece u vrtićima i dalje ne zna po kojoj će se cijeni vrtići naplaćivati, a umjesto da napokon dođe do dogovora situacija se još više pogoršava.

'Bilo bi krajnje korektno da napokon riješe tu političku situaciju jer već sedam mjeseci nisu u stanju riješiti na koji način će se naplaćivati dječji vrtići u Zagrebu', ustvrdila je Mađerić. Ocijenila je da je 'najveće licemjerje to što su SDP, HNS, HSU i Tatjana Holjevac čuvajući svoje fotelje prihvatili odluku o poskupljenju, a sada odgovornost prebacuju na ravnateljice vrtića'.

Zatražila je ispriku Davora Bernardića, Dragana Kovačevića, Viline Šincek, a posebno Tatjane Holjevac zbog takvog, kako je rekla, besramnog ponašanja, prenošenja političke odgovornosti na ravnateljice i upravna vijeća. Posebnu ispriku zatražila je da upute svim roditeljima koji imaju djecu u vrtićima jer ih se, rekla je Mađerić, dovodi u zabludu i već sedam mjeseci vuče za nos. (HIna)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene