Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kregar nezadovoljan

Gradska skupština zaprimila Bandićevo izvješće o radu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka Gradska skupština primila je danas na znanje izvješće o radu gradonačelnika od srpnja do prosinca 2011., no nezavisni zastupnik Josip Kregar poručio je kako ne bi trebali niti to.

'Iz izvješća se ne vide prioriteti u radu gradonačelnika pa su i prijam tamburaša i ekonomska situacija tu podjednako važne', rekao je Kregar.

Božica Šolić (HDZ) je ocijenila kako Grad ne funkcionira već dvije godine i da 'za to ne može biti odgovoran samo jedan čovjek već SDP koji se u Zagrebu učahurio u sve pore grada'. 'Vjerujem da će skori lokalni izbori to promijeniti', dodala je.

Predsjednik Skupštine Davor Bernardić zahvalio je 'zagrebačkoj administraciji', bez obzira na manjkavosti u izvješću, koja dobro radi svoj posao.

Smatra da 'Zagreb ne smije biti sobni bicikl nego kotač razvoja i zamašnjak za cijelu Hrvatsku'. 'Bez tog koncepta - propadamo, a to moramo provesti kroz 'Zagreb-plan' kojeg smo poslali na doradu kako bi se uskladile aktivnosti s financijama', rekao je Bernardić i dodao kako treba odrediti fokus gdje Zagreb može biti najbolji.

Replicirala mu je Šolić rekavši kako iz SDP-a, nakon 12 godina vlasti u Zagrebu, raspravljaju kao da su oporba i kritiziraju Bandića i Zagreb-plan, koji je, ionako, samo popis želja. 'Sada obećavate nešto novo, no vrijeme je da pokupite krpice i odete', rekla je Šolić.

Gradski zastupnici su spočitnuli gradonačelniku Bandiću što osobno nije nazočio raspravi o njegovom izvješću i 'da bi bio red' da je u Staroj gradskoj vijećnici.

Podržali su izvješće o provedbi mjera i aktivnosti za 2011. iz Zagrebačke strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom u razdoblju od 2011. do 2015.

Milan Ožegović iz Društva tjelesnih invalida, koje je pomagalo u izradi i provedbi strategije, naglasio je kako je važno probleme osoba s invaliditetom rješavati sistematski, a ne stihijski.

Nakon stanke, na dnevnom redu je donošenje odluke o građevinskom zemljištu po kojoj bi se, kako je najavljeno, izradila karta vrijednosti nekretnina i osigurala transparentna zamjena ili prodaja gradskog zemljišta. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sada iznosi 7,3 milijardi kuna Proračun Zagreba teži za 300 milijuna kuna Slika nije dostupna Prazna blagajna Bandić: 'Nemojte kuriti, idemo raditi'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene