Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hoće li ju dati Alemki Markotić?

Gradska skupština održat će danas prvu sjednicu nakon smrti Milana Bandića, na dnevnom redu nagrada ''Zagrepčanka godine''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradska skupština Grada Zagreba održat će danas 40. sjednicu u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma.

Na dnevnom redu sjednice zagrebačke Gradske skupštine bi se, uz ostalo, trebao naći prijedlog izmjena i dopuna Poslovnika Skupštine, izmjene Odluke o izborima članova vijeća Gradskih četvrti i članova vijeća Mjesnih odbora te prijedlog o raspisivanju izbora za članove vijeća Gradskih četvrti i Mjesnih odbora.

Pročitajte i ovo Ilustracija gradsko izborno povjerenstvo Kako zaraditi na dan izbora: Objavljen poziv za Zagreb, ima jedan uvjet Tomislav Tomašević Nakon 13 godina Gradu Zagrebu promijenjen kreditni rejting

Zastupnici će odlučiti i o prijedlogu o dodjeli Nagrade Grada Zagreba, kao i o prijedlogu da se Alemki Markotić dodjeli Nagrada Zagrepčanka godine.

Herman podržao povlačenje točki

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Mislav Herman (HDZ) rekao je u utorak da podržava povlačenje deset točaka s dnevnog reda sjednice koje je dan ranije najavila obnašateljica dužnosti gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić Vukičević.

"Vidjet ćemo sada o čemu se točno radi. Jučer sam dobio naznake da bi se išlo u smjeru izmjena dnevnog reda. Načelno, po ovome što sam vidio podržavam povlačenje tih točaka", izjavio je Herman jutros novinarima uoči početka 40. sjednice Skupštine koja se održava na Zagrebačkom velesajmu.

Dodao je da će vidjeti detalje kada će imati raspravu usklađivanja dnevnog reda. Ako bi se ove točke povukle, umjesto 74 imali bi 64 točke po redovitoj proceduri, no ovisi i koliko će ih doći po hitnom postupku.

Prva sjednica nakon Bandićeve smrti

Ovo je prva sjednica nakon što je umro zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a predsjednik Gradske skupštine Mislav Herman ocijenio je da će sjednica ići svojim tokom.

Sjednica će započeti minutom šutnje za gradonačelnika Bandića, a na pitanja na aktualnom satu odgovarat će Bandićeva zamjenica Jelena Pavičić Vukičević.

Vukičević je u ponedjeljak, uoči zadnje sjednice Skupštine u ovom sazivu, najavila da će povući točke programskog karaktera te ih u novom sazivu ponovno predložiti jer će, kaže, "novi gradonačelnik biti iz njihove stranke".

Povući će 10 točaka, odnosno 11 - izvješća i odluka, te će ostati, najavila je, one koje su izrazito važne za funkcioniranje Grada, a vezane su za europsko financiranje, redovno funkcioniranje Grada Zagreba i njegovih službi, pomoć građanima i poduzetnicima, tehnička pitanja te one koje su vezane za usklađenja sa zakonima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene