Groblje, ilustracija (Foto: Pixsell,Zeljko Lukunic)
Groblje, ilustracija (Foto: Pixsell,Zeljko Lukunic) Foto: Pixsell,Zeljko Lukunic

Iz zagrebačkih Gradskih groblja stiglo je upozorenje o mogućoj novoj prevari za sve građane. OIB građana dostavlja se isključivo osobno, poštom, e-mailom ili putem e-obrasca, navode u Gradskim grobljima.


Gradska groblja upozoravaju korisnike grobnih mjesta da je zabilježena zloupotreba traženja OIB-a. Nekolicina građana prijavila je da su ih telefonski kontaktirale osobe koje su se predstavile kao djelatnici Gradskih groblja te zatražile OIB korisnika grobnog mjesta.

Vezani članci Tomislav Tomašević Tomašević otkrio da im je preminuli poduzetnik dvaput banuo u gradske urede: Dnevnik Nove TV doznao detalje Policija kod Gradskih groblja u Zagrebu Šegotu doveli u Zagreb, odvjetnik otkrio za što ga se tereti: "To ima veze s javnim natječajima oko kućica i nekim građevinskim radovima na groblju"

Na upozorenje građana da ih telefonom zovu nepoznate osobe i u ime Gradskih groblja te od njih traže OIB (osobni identifikacijski broj), Gradska groblja upozoravaju javnost da to ne čine njihovi djelatnici. Građanima predlažu da svaki takav pokušaj prijave policiji.

Građani svoj OIB mogu dostaviti Gradskim grobljima isključivo osobno dolaskom u upravnu zgradu koja se nalazi u Ulici Hermanna Bollea 27, Zagreb u uredovno vrijeme, poslati pismeno poštom, ispuniti e-obrazac za dostavu OIB-a na web-stranici: www.gradskagroblja.hr ili ih dostaviti e-mailom na adresu info@gradskagroblja.hr.

Naime, neki od korisnika grobnih mjesta i/ili platitelji grobne naknade Gradskih groblja još uvijek nisu dostavili OIB koji je potreban kako bi razlikovali korisnike istog imena i prezimena te kako bi mogli utvrditi korisnike više grobnih mjesta.