Dvojica tinejdžera s teškim ozljedama završila su u bolnici i to nakon što su se u petak navečer popeli na krov porečke osnovne škole, a zatim upali u 12 metara dubok ventilacijski otvor. Slučaj je komentirao i gradonačelnik Poreča.

Galerija


O incidentu je s gradonačelnikom Poreča Lorisom Peršurićem razgovarao reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš.

Vezani članci Ilustracija Brojke su neumoljive: I dalje pada broj učenika, a u ponavljanju razreda prednjače – dječaci Doris Stanković ''Prosite okolo da zadovoljite svoju gladnu prdaru'': Obračun porečkog restorana i influencerice žari društvenim mrežama

Kao i gradska uprava, gradonačelnik je šokiran događajem. ''Zaista nam je žao što se ovo dogodilo. Kada su me nazvali, odmah sam zvao ravnateljicu i došao na mjesto događaja. Moramo se podsjetiti da je to nova osnovna škola otvorena u rujnu prošle godine. Dakle, podliježe najvišim standardima, pa tako i sigurnosnim.

Mogu samo konkrentno reći da ova škola, osim što ima sve standarde, ima i 96 nadozrnih kamera. Konkretno, što su dečki napravili? Izašli su na krov preko servisnih stepenica koje su bile i zaštićene i zatvorene lokotom, ali jednostavno su zaobišli cijeli taj sigurnosni sustav, sve te prepreke i izašli na krov i, evo, vjerujemo stvarno da će se što prije oporaviti'', izrazio je svoje žaljenje gradonačelnik.

Gradonačelnik Poreča ističe kako se ne radi o učenicima koji pohađaju tu osnovnu školu i dodaje da je ravnateljica škole potresena zbog ovog incidenta. ''Organizirat će se u ponedjeljak s cijelom školom, dakle sa svim razredima, da malo porazgovaraju jer možda je to škola svima nama, govorim nama kao svakom građaninu, da preispitamo uvijek nekakve naše poteze, koje posljedice bi mogle izazvati'', rekao je Loris Peršurić.

Peršurić apelira na roditelje, ali i škole, da se djecu treba učiti da se pravila poštuju.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr