Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić
Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

"U Željku Kolaru prepoznao sam snagu koja će najprije pokrenuti promjene u SDP-u a onda i u Hrvatskoj", poručio je Mišel Jakšić u svojoj izjavi podrške Kolarovoj kandidaturi za čelnika SDP-a.


Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić danas je iskazao podršku kandidaturi Željka Kolara za predsjednika SDP-a.

Vezani članci Peđa Grbin Peđa Grbin novi je predsjednik SDP-a: ''Ne želim politiku u kojoj se prepucavamo i svađamo. Kritizirat ćemo ono što je loše i nuditi rješenja'' Peđa Grbin i Željko Kolar SDP bira predsjednika između Peđe Grbina i Željka Kolara

Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

"Željko Kolar, kandidat za predsjednika SDP-a, pod sloganom „Novi SDP. Nova Hrvatska.“ želi okupiti sve članove oko ideje izgradnje moderne i rastuće stranke koja će izgraditi uspješnu i progresivnu Hrvatsku.

Njegova nastojanja prepoznao je i Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice koji mu je izrazio svoju podršku u njegovoj kandidaturi za predsjednika SDP-a. Uspješni gradonačelnik iz mlađe generacije SDP-ovaca jedan je od inicijatora tzv. Neretvanske skupine, a na nedavnim parlamentarnim izborima pridobio je povjerenje 11 posto birača liste u II. izbornoj jedinici. U svom prvom saborskom mandatu Mišel Jakšić je izabran za predsjednika Odbora za pravosuđe Hrvatskog sabora, a član je Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, Odbora za lokalnu i područnu samoupravu te Odbora za predstavke i pritužbe. Diplomirani je ekonomist s iskustvom u realnom sektoru. Član je stranke od 2004 godine, a od svoje osamnaeste godine je bio član Foruma mladih SDP-a. U jednom je razgovoru za medije na novinarsko pitanje o ranom ulasku u politiku i SDP je odgovorio: "Početak dvijetisućitih su mnogi mladi ušli u politiku i SDP zbog Ivice Račana, poneseni nadom koju smo prepoznali u promjeni čiji smo dio i sami htjeli biti. I mogu reći da sam sretan i ponosan što sam na mladenački način sudjelovao u toj velikoj političkoj priči."

U dosadašnjem se političkom angažmanu Mišel Jakšić zalagao za značajniju modernizaciju stranke, kako programskih određenja tako i organizacije stranke koju treba približiti 21. stoljeću. Višekratno je isticao potrebu za snažnije određenje SDP-a kao moderne stranke lijevog centra koja će okupljati sve progresivne pojedince, skupine, organizacije u borbi za pravedniju i progresivniju zemlju, u kojoj će se smanjiti prevelike socijalne razlike i povećati učinkovita solidarnost s građanima kojima treba potpora i pomoć zajednice.

Prema riječima koprivničkog gradonačelnika Mišela Jakšića upravo su sve ove vrijednosti koje njega vode u politici prepoznao u platformi stranačkog kolege Kolara, kandidata za novog predsjednika SDP-a.

U svojoj izjavi o podršci kandidature Željka Kolara gospodin Jakšić je naveo još jednu veliku zajedničku crtu sa svojim stranačkim kolegom koja ga je potaknula na javnu podršku kandidature.

"Željko Kolar, kao niti ja, nismo ljudi podjele, ne pripadamo nikakvim klanovima. Povezuje nas želja za okupljanjem. Želimo graditi povjerenje, raspravljati o zajedničkim politikama za modernu i uspješnu stranku lijevog centra kakva treba našoj zemlji, kao prepreka za nazadovanje i povratak Hrvatske u neka daleka vremena. Veže nas želja za gradnjom novih mostova, a ne zidova. Povezuje nas snažna volja za promjenama kakve trebaju i našoj stranci kako bi postala moderna stranka, ali i našoj zemlji da postane moderna i uspješna europska država koja će prestati biti na dnu svih ljestvica u usporedbi s drugim članicama EU. Obojica vjerujemo u naše građanke i građane, slažemo se da imamo sjajne predispozicije, ali i loše vodstvo koje nije imalo snage niti političke mudrosti da pokrene zemlju u promjene kojima ćemo i kao država i kao društvo trčati brže, biti uspješniji i konkuretniji. A za takvu se zemlju, modernu i uspješnu, vrijedi boriti. Upravo zato sam podržao Željka Kolara, prepoznajući u njemu snagu koja će najprije pokrenuti promjene u SDP-u a onda i u Hrvatskoj", poručio je Mišel Jakšić u svojoj izjavi podrške kandidaturi Željka Kolara.

Na samom kraju izjave koprivnički je gradonačelnik Jakšić pozvao sve kandidate za predsjednika, ali i za sva stranačka tijela da u ovom vrlo bitnom trenutku za SDP budu odgovorni prema stranci, ali i demokratični prema svim drugim protukandidatima.

"Jer, nema bolje prilike od ove da pokažemo da smo zrela stranka odgovornih članica i članova kojima je stalo do stranke, ali i do demokratske Hrvatske", poručio je. 

Željko Kolar i Mišel Jakšić su se u zajedničkoj izjavi složili da novi, moderni SDP svoj rad temelji na suradnji i otvorenosti za sve demokratske i progresivne ideje i rasprave. Novi SDP se približava građanima i otvara njihovim željama, prepoznaje njihove probleme i bori se za njihovo rješavanje. Jer politika i politička stranka bez bliskosti s građanima i bez razumijevanja njihovih potreba i problema je kao odigravanje nogometne utakmice bez jedne momčadi i bez lopte."

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju