Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Vrtić mjesecima bez novca

Tužna priča iz H. Kostajnice: Tete u vrtiću već 10 mjeseci bez plaće!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već deset mjeseci tete u vrtiću Krijesnica u Hrvatskoj Kostajnici nisu dobile plaću. Grad je u velikim financijskim teškoćama, a gradonačelnik je Vladi uputio očajnički apel.

Za svoja radna mjesta već više od godine dana bore se i tete u dječjem vrtiću Krijesnica u Hrvatskoj Kostajnici. Zaposlenici jedinog vrtića u krugu od 30 kilometara već deseti mjesec ne primaju plaću.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tete mjesecima bez plaće Tete u vrtiću u Hrv. Kostajnici od danas u štrajku: 'Ovako dalje ne možemo' Slika nije dostupna Zaposlenica vrtića 'Ja više ne mogu s neisplatom plaća, to je deveti mjesec'

Vrtić financira grad, ali nam je gradonačelnik potvrdio kako će neke od teta do kraja godine ostati bez posla jer novca nema. Za pomoć su se obratili Ministarstvu financija i Vladi, ali još uvijek nitko ne nudi rješenje.

>> H. Kostajnica: Ispisali djecu iz škole jer nemaju novca za učeničku kartu!

'Obraćamo se stalno Vladi za tekuću pomoć, no nismo naišli na razumijevanje. Sad tražimo pomoć iz proračunske zalihe, neka se pomogne taj grad Hrvatska Kostajnica ili neka ga Vlada ugasi nakon 722 godine postojanja', rekao nam je gradonačelnik Tomislav Paunović.

'Teško je, dobivamo opomene, preživljavamo, snalazimo se na druge načine, ali to je sve nauštrb vlastite obitelji, rekla je Amelija, teta u vrtiću. Njezina kolegica Iva Dobrinić se nadovezala: 'Što dani idu dalje to se situacija sve više otežava i svakim danom sve je gore'.

Amelija u vrtiću radi 12 godina, a Iva deset. Iako bez plaće, dan im i dalje uljepšavaju dječji osmijesi. 'Mi volimo neizmjerno ovaj posao i ovu djecu, da to nije tako ne bi uopće dolazili niti dana', rekla je teta Iva.

Grad im više ne plaća ni grijanje, platili su ga roditelji. S druge strane, tete tvrde kako grad plaća grijanje prostorija s vatrogasnim vozilima, a gradonačelnik tvrdi da štedi gdje može. Unatoč svemu, tete su uvijek tu za mališane. 'Pričaju nam priče i pomažu nam kad neko nekog tuče', rekao je maleni Zvonimir. A iako ne shvaćaju da ih tete čuvaju besplatno, mališani očito jedini znaju koliko njihove tete zapravo vrijede.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene