Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otvoreno pismo

Gradonačelnica Vodica traži ponovno otvaranje ispostave Lučke kapetanije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnica Vodica traži ponovno otvaranje ispostave Lučke kapetanije

Gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev uputila je pismo ministru pomorstva, prometa i infrastrukture Siniši Hajdaš Dončiću u kojem zahtjeva hitno ponovno otvaranje ispostave vodičke Lučke kapetanije.

Pročitajte i ovo Festival Šaše i pulente Poznati festival Brojni posjetitelji na Festivalu šaše i pulente: "Jedno od najstarijih jela na kojima su odrastale generacije" Lučka kapetanija Uključena Lučka kapetanija Tragedija u Primoštenu: Mladić skakao u more i nestao, policija pronašla tijelo

Vodička gradonačelnica od ministra traži i objašnjenje za zatvaranje vodičke Lučke kapetanije krajem prošle godine, kada je lučki kapetan otišao u mirovinu, a na njegovo mjesto nije primljen novi djelatnik. Tako su Vodice ostale bez educirane i ovlaštene osobe koja bi obavljala dužnosti Kapetanije, navodi gradonačelnica u pismu i ističe da je vodička ispostava po učinku smještena među prvih deset ispostava u Hrvatskoj.

>> U samo jednom danu bahatim gliserašima naplatili 43.200 kuna kazni

Područje Grada Vodica, podsjeća gradonačelnica, obuhvaća dvije marine i 99 nautičkih milja, na tom je teritoriju registrirano 2.300 plovila, a u sezoni još 900 stranih plovila. Vodička luka broji 90.000 dolazno-odlaznih putnika, a ispostava vodičke Lučke kapetanije godišnje obavi više od 3.500 upravnih i neupravnih predmeta i kontrolira pomorsko dobro.

Ispostava sudjeluje u izdavanju koncesijskih odobrenja i nadzire ih, a ima ih više od 400, stoji u pismu koje je upućeno na adresu Ministarstva, a u kojem se podsjeća i na činjenicu da je kapetanija dosad provodila i kontrolu ukrcaja i iskrcaja ribarskih brodova, te iznajmljivala plovila. Osim toga, vodička je ispostava obavljala i poslove za dva naselja na otoku Prviću koji su u njenoj integraciji, navodi se u pismu.

Vodice su jedno od većih turističkih središta na Jadranu, veliki dio turističke ponude odnosi se i na nautički turizam, zbog čega je ispostava godišnje prihodovala 600.000 do 800.000 kuna, pa je po učinku smještena među prvih deset ispostava u Hrvatskoj, a po nekim pokazateljima, čak i među prvih pet, pojašnjava gradonačelnica Juričev Martinćev.

Zbog svih tih argumenata, Gradu Vodicama je teško prihvatiti njezino gašenje, zaključuje gradonačelnica, izražavajući nadu da će takvo biti i mišljenje nadležnog ministarstva. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene