Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne nasjedajte na prijevaru

Građanima masovno dolazi SMS s poveznicom na govornu poštu: "Javite starcima i svima starijima, jer bi mogli nasjesti na ovu glupost"

Novi pokušaj prijevare
Novi pokušaj prijevare Foto: DNEVNIK.HR
Novi pokušaj prijevare širi se SMS porukama. Građani se žale da im dolazi SMS sa linkom na preuzimanje aplikacije.

Građani masovno dobivaju SMS poruku u kojoj stoji da korisnik ima govornu poštu. Uz poruku je navedena poveznica za preuzimanje aplikacije. Redditovci pišu kako se radi o još jednoj prijevari i da ne otvarate SMS.

Prilikom preuzimanja aplikacije piše pak da je govorna pošta "visoke kvalitete i može se poslušati isključivo preko te aplikacije".

"Nova navlakuša, dođe sms poruka da imate govornu poštu, link vodi na download i instalaciju neke aplikacije sa virusom/exploitom. Javite starcima i svima starijima od 50 jer bi mogli nasjesti na ovu glupost", piše na Redditu.

O svemu se oglasio i HAKOM. 

"Zaprimili smo veći broj prijava za primanje govorne pošte sadržaja sličnog u slici ispod. Brojevi s kojeg zlonamjerni sadržaj dolazi mogu se razlikovati kao i tekst poveznice.

VAŽNO je da nikako ne otvarate poveznicu u sadržaju govorne pošte jer postoji mogućnost da se radi o zlonamjernom softveru koji za mogućnost ima krađu i/ili unišavanje podataka na mobilnom uređaju", napisali su na svojoj Facebook stranici. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene