Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi režim u Sloveniji

Građani podijeljeni oko graničnih kontrola: "Osjećam se nesigurno i veselim se što će se vratiti"

Aktualno Galerija Granica sa Slovenijom - 4 Granica sa Slovenijom - 4 Foto: DNEVNIK.hr Granica sa Slovenijom - 2 Granica sa Slovenijom - 2 Foto: DNEVNIK.hr Granica sa Slovenijom - 3 Granica sa Slovenijom - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Granica sa Slovenijom - 1 Galerija 1/4 >>
Uvođenje kontrola na granicu sa Sloveniju uvelike će se promijeniti život svim ljudima koji svaki dan na posao, u trgovinu, kod prijatelja ili rodbine putuju u susjedstvo.

Hrvatsko-slovenska granica još se uvijek može proći bez problema, ali za isto će od subote ponovno biti potrebni dokumenti. Hrvati su godinama čekali brisanje granica pa njezinim vraćanjem nisu baš svi oduševljeni.

"Otkad nema granice, puno se više družimo – od raznih manifestacija do maškara, plesova. Naša prijateljstva i druženja neće prestati i nestati s ovom granicom, ali će nam malo promijeniti živote na gore", rekao je Đeni Šmanić reporterki Dnevnika Nove TV Matei Ćorić Brunović.

Pročitajte i ovo Svi bivši ministri - 2 Sedam godina Vlade Pogledajte kako se svih 28 ministara koji su napustili Vladu Andreja Plenkovića našlo u studiju Dnevnika Nove TV

Pročitajte i ovo Nikola Milina gost Dnevnika Nove TV - 3 Glavni ravnatelj policije Nikola Milina Kako će od subote izgledati prelazak granice? "Neće biti velikih gužvi, a ni kontrole kao prije Schengena"

Međutim, nisu svi istog stava.

"Meni osobno neće smetati. Osjećat ću se sigurnije jer se osjećam nesigurno otkad su maknuli granice. Ja se veselim jer će doći nazad", napomenula je Roberta.

To misle i u slovenskom mjestu Rigonce, koje je na samoj granici. Ondje su već pojačane kontrole zbog priljeva ilegalnih migranata.

"Bolje je tak kako je sad, ali ako situacija nije 100 posto dobra, onda bolje da je kontrola", smatra Jože.

Više o ponovnom uvođenju kontrola možete pogledati u videoprilogu na vrhu članka.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene