Građani naselja Sinjoretovo prosvjedovali su jer žele disociranje pogona Odlagališta s područja Zadra.


U zadarskom naselju Sinjoretovo građani su prosvjedovali zbog sanacije azbesta s broda Galeb iz Rijeke.

Vezani članci Ugostitelji su nedavno jednosatnim prekidom rada upozoravali na probleme zbog pandemije Ugostitelji nakon novih mjera upozorili: "Morat ćemo dignuti cijene, ne želimo biti lice Jihadi Johna protiv stožera" Prosvjed Vigilarea unatoč mjerama na Markovu trgu - 1 Nakon pucnjave na Markovu trgu udruga Vigilare održala skup: "Molili smo se i sve prijavili ranije"

"To vam je prvi i zadnji puta. Otići ćete odavde i vi i opasni otpad! Zapamtite što vam kažemo", vikali su prosvjednici.

Ne žele opasan otpad u svojoj neposrednoj okolini, priznaju da ih je strah i traže disociranje pogona Odlagališta s područja Zadra te izmjene prostornog plana. Žele čisto i zdravo naselje, ali i mirno jer se žale i na buku prilikom prijevoza i skladištenja sirovine.

"Ovo će biti samo početak nečega, nadamo se, boljega. Bez straha, bez ičega idemo u bolju budućnost", kaže jedan prosvjednik. 

"Život jednog Zadranina onda košta 35 kuna po metru. Rekao je stručnjak, od jedne čestice azbesta za 30 godina čovjek može stradati", čulo se preko megafona. 

 Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr