Spajanje zadnjih dijelova Pelješkog mosta - 2
Spajanje zadnjih dijelova Pelješkog mosta - 2 Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL/Pixsell

Posljednji dio Pelješkog mosta spaja se u srijedu navečer. Građani Komarne otkrili su koliko im znači.


U srijedu navečer bit će gotova izgradnja Pelješkog mosta kada se postavi i posljednji dio kojim će se povezati Komarna i Brijesta.

Vezani članci Nastavljaju se radovi na izgradnji Pelješkog mosta - 29 FOTO I VIDEO Radi se punom parom: Pogledajte kako danas izgleda Pelješki most Spajanje Pelješkog mosta - 1 VIDEO Objavljena impresivna snimka spajanja Pelješkog mosta: Pogledajte kako je to izgledalo na mjestu događaja

Stanovnici Komarne ne kriju oduševljenje zbog mosta.

''Odlično su se uklopili Kinezi. Malo nam je COVID poremetio druženje, a do tada se zajedno slavila njihova Nova godina, naša Nova godina… Učili smo ih hrvatski, navijaju za Neretvance i Hajduk'', kazao je za N1 jedan stanovnik i dodao da se tijekom izgradnje nije čula nikakva buka.

Da su se kineski radnici dobro uklopili, smatra još jedan stanovnik Komarne. ''Prije da su se našle kulture nego sudarile. Poezija nam je poprimila obilježja Kine'', kaže i priča da je po dolasku radnika iz Kine pokušao pokrenuti školu kineskog jezika, no zaključio je da oni puno brže uče hrvatski jezik nego što Hrvati uče kineski.

Na račun mosta zbijaju se i šale. ''Meni osobno znači puno jer je moja punica prije 10-15 godina rekla da će se, ako se taj most ikad napravi, ona s njega baciti. Pa ja sutra očekujem da se ona napokon baci'', našalio se treći Komaranin.