Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osijek najavio zabranu ispijanja alkohola na javnim mjestima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osijek je objavio rat vandalima najavivši zabranu opijanja na javnim mjestima. Unatoč šokantnim podacima o broju maloljetnika koji vikende provode na klupicama, promenadama te parkovima s hektolitrima alkohola, vlasti ostalih gradova smatraju da je riječ o prerigoroznim mjerama te da je osnovni problem u neprovođenju zakona.

Svaki vikend isti, šokantni prizori na ulicama Osijeka. Stotine maloljetnika s bocom u ruci ludiraju se na ulicama. Povodi nisu važni, samo da se pije jeftino.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vozio i službenog psa Pijani policajac izazvao prometnu nesreću: Pogledajte koliko je napuhao u rano jutro Vožnja u pijanom stanju autocesta A3 Vozač sa skoro tri promila vozio u suprotnom smjeru na autocesti!

Rezultati su zapanjujući ; barem jednom u životu većina je pila alkohol, više od jednom na tjedan pije ga svaki treći dječak, i 16  posto djevojčica.

Osijek je prvi grad u Hrvatskoj, koji je tome odlučio stati na kraj.

'U sklopu akcije kako suzbiti vandalizam i uništavanje komunalne opreme grada Osijeka, ideja je da se zaokruži taj cijeli problem praktički zabranom ispijanja alkohola na javnim površinama, izjavio je osječki gradonačelnik Gordan Matković.

No, problemi su znatno veći. Primjerice, maloljetne osobe bez problema mogu kupiti alkohol u trgovinama i kioscima, i nitko ih neće pitati za godine. Upravo zbog toga, ostale gradske vlasti misle da je problem u primjeni zakona, a ne u rigoroznim mjerama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene