Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grad dužan 13 milijuna kuna!

Bivša vlast u Metkoviću u četiri godine kupila ŠEST TONA mesa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas je u Zgradi političkih stranaka održana tiskovna konferencija na kojoj je obznanjeno stanje gradske blagajne koja je, pretpostavlja se, u minusu gotovo 13 milijuna kuna.

Marin Veraja, predsjednik Gradskog vijeća grada Metkovića, rekao je da je gradska Uprava u mjesec dana od preuzimanja vlasti u Metkoviću srezala sve moguće troškove; od telefona, električne energije, smanjenja troškova uredskoga materijala, putnih naloga. Prema završnom računu vlast bivšeg gradonačelnika Metkovića, Stipe Gabrića Jambe, u četiri godine kupila je šest tona mesa za 3 milijuna i 700 tisuća kuna!

Pročitajte i ovo Ivan Penava, Andrej Plenković Oglasio se i Grmoja Penava poručio Plenkoviću: ''Pozivam te na dvoboj kao muškarac muškarca'' Slika nije dostupna Izglasali proračun ČUDO U METKOVIĆU: Uz redovne obveze vratili 6,5 milijuna kuna duga

>> VIDEO Novi gradonačelnik Metkovića otkrio po čemu je njegov grad poseban!

'Za usporedbu, u ovih mjesec dana bila su samo 2 putna naloga, prema 22 putna naloga u ožujku ove godine za vrijeme bivše gradske vlasti, s tim da smo neka putovanja platili o svom trošku. Na sljedećoj Sjednici Gradskog vijeća predložit će se ukidanje vijećničkih naknada, naknada za zamjenike gradonačelnika, te smanjenje plaća pročelnicima, kao i gradonačelniku, za 30 posto. Promijenjena su upravna vijeća i nadzorni odbori gradskih ustanova i poduzeća, a njihovi su se članovi odrekli naknada za sudjelovanje u njima. Sve te mjere poduzete su kako bi se nadoknadila ogromna šteta koju je prouzročila bivša gradska vlast nenamjenskim trošenjem sredstava, a posljedice toga su 3 neisplaćene plaće gradskim zaposlenicima i odgajateljicama u vrtiću' rekao je Veraja, a prenosi portal Metković.hr.

Dugovi prema svima

Kad je novoizabrana vlast preuzela upravu gradom stanje duga iznosilo 12.803.205,80 kn. Dio toga duga čine plaće za 3 mjeseca za djelatnike Grada i gradskih ustanova, dug za električnu energiju, dug prema Hrvatskim vodama, dospjele kreditne obveze i dug prema gradskim poduzećima Metković d.o.o. i Čistoća d.o.o., izvijestila je novinare Katarina Ujdur, zamjenica gradonačelnika.

Nova vlast u Metkoviću pronašla je i dugove prema Javnoj vatrogasnoj postrojbi i Gradskome društvu Crvenoga križa te moguća obveza zbog neplaćenog PDV-a gradske firme Gradsko Gospodarstvo d.o.o. i obveza za izradu idejnih projekata za OŠ Jerkovac i OŠ Pržine, sve skupa u iznosu od 4.454.445 kn.

Revizija

'Zbog svega ovoga odlučili smo pod svaku cijenu obaviti reviziju poslovanja Grada i gradskih ustanova, poslali smo upite za ponude cijenjenim revizorskim kućama jer smatramo da iza te revizije treba stajati poznato ime. Na nama je tek da dug utvrdimo kako bi mogli početi normalno funkcionirati i planirati', zaključila je Ujdur.

'Očito je bivšem gradonačelniku odgovarao opći kaos u gradskim financijama i računovodstvu kako bi se prikrilo nenamjensko trošenje sredstava', dodao je Nikola Grmoja, zamjenik gradonačelnika.

Prijave nadležnim institucijama

Sve uočene nepravilnosti nova vlast je obećala prijaviti nadležnim institucijama. Već je podnesena kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja jer je Grad Metković u drugom mjesecu ove godine sklopio ugovor s T-mobilom i na osnovu ugovora dobio 6 uređaja modela Iphone 5.

'Ova kaznena prijava samo je početak i mi nećemo mirovati, dok svi oni koji su ovaj grad godinama sustavno uništavali u svrhu vlastitog sebičnog interesa ne počnu odgovarati pred institucijama RH. Javno pozivamo DORH da posjeti Grad Metković s nadom da će institucije ove države konačno početi raditi svoj posao', poručio je Grmoja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene