Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema novaca

NA GRANICI OPSTANKA: Odgojiteljice na hladnoći u praznim prostorijama!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska Kostajnica grad je - bez vrtića. Jedina odgojna ustanova u krugu od 40 kilometara svoja je vrata djeci zatvorila početkom mjeseca jer im je blokiran račun. Roditelji više nemaju gdje odvesti djecu.

Bez dječjeg smijeha i igre - u Kostajničkom vrtiću samo su odgojiteljice. Za 30- ak djece vrtić je zatvoren - zbog blokiranog računa nije bilo novca za grijanje i hranu.

Pročitajte i ovo Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Ne znate trebate li prijaviti porez na dohodak? Stručnjaci su izračunali kako roditelji mogu ostvariti maksimalan povrat poreza! Bez mjesta u vrtićima, ilustracija - 5 nova direktiva Sve više djece ostaje bez mjesta u vrtiću: Jedna skupina ima prioritet kod upisa

'Mi dolazimo na posao, prazne sobe, tuga. Srce me boli zbog toga', rekla nam je odgojiteljica Amelija Cvitkušić. Prije godinu dana prostorije su obnovljene s 300 000 kuna iz europskih fondova, a danas su prazne i hladne.

'Moramo tu biti 8 sati, sad tu cvokoćemo', rekla nam je odgojiteljica Snježana Tepić.

Za vrtić je nadležan grad. Gradonačelnik opet ponavlja da novca za njega - nema. Gradu, kaže, prijeti bankrot. 'Apeliram na Vladu RH. Pomozite nam, ovo je neodrižvo stanje u Hrvatskoj Kostajnici', istaknuo je gradonačelnik Tomislav Paunović.

>>Tete u vrtiću u Hrv. Kostajnici od danas u štrajku: 'Ovako dalje ne možemo'

Zatvaranjem jedinog vrtića u krugu od 40 kilometara djecu više nema tko čuvati. Tetama u vrtiću nakon četverogodišnje agonije život bi olakšao čak i novac s burze. No, ni odgovornost za otkaze nitko ne želi preuzeti na sebe. Odluka o budućnosti vrtića i sedmero zaposlenika na gradskom je vijeću.

II dok se vladajući s oporbom pokušavaju dogovoriti kako radnicima omogućiti - plaću, zaposlenici vrtića bez grijanja i uz mnoštvo stresa jedva preživljavaju.

U pomoć više ne vjeruju. Ruke su od njih, čini se, dignuli svi. I dok gradske vlasti godinama ponavljaju da nemaju novca, a država za sve to - očito ne mari, grad na granici s BIH postaje grad - na granici opstanka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene