Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Malo mjesto u Istri

Svi su ZAPOSLENI! Evo čime se bave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije dva dana pokazali smo vam međimursko mjesto Donji Kraljevec, a jednak svijetao primjer pronašli smo i u Istri.

Ljudi u Gračišću s veseljem nazdravljaju. Ondje je standard vrlo visok, a nezaposlenih nema. Nema ni industrije, no zato su poljoprivreda i mali zanati iznimno dobro razvijeni.

Pročitajte i ovo Tivat - 3 Pokrenuti novi letovi Poznati tabloid nahvalio našeg velikog konkurenta: "Znatno su jeftiniji od Hrvatske, a nakon multimilijunskog ulaganja postali su mali Monako" Kruzer Norwegian Cruise Line Krstarenje iz noćne more Putnici jurili kroz šest država kako bi uhvatili kruzer koji ih je ostavio na obali: "Među nama ima teških bolesnika!"

'Graćišće je doslovno postalo brend i tu dolaze mladi, ali ono što me najviše zadovoljava je što mladi ostaju, ne odlaze. I svaki onaj koji je voljan, posao dobije', kaže Ivan Mijandrušić, načelnik Gračišća.

>> Evo kako se živi u mjestu u kojem su gotovo svi ZAPOSLENI!

Posla za mještane ima i gotovo svi rade. Osim što svojim studentima općina daje stipendiju, brine se i da svaki od njih nađe posao.

Turizam je ondje fantastičan i ostvaruju do milijun noćenja na godinu!

U Graćišću se općina ne zadužuje. 'Uspijemo se pokriti iz poreza i doprinosa te na koncu konca imamo nešto građanskih parcela', kaže Ada Damjanac, načelnica Fažane.

Svi oni nikad ne bi mjenjali veliki grad za općinu. One su sada dovoljno razvijene za moderan život, a opet su, kažu jednosglasno, sačuvale svoju dušu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene