Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže se prevoditelji

Govorite dva jezika EU? Mogli biste imati plaću od 30.000 kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Govorite li najmanje dva jezika Europske unije, imate završen fakultet i želite zarađivati 30 tisuća kuna, vrijeme je da pošaljete molbu u Bruxelles.

Jedan govori, svi razumiju - zahvaljujući prevoditeljima u institucijama Europske unije. Hrvatski postaje 24. službeni jezik Unije. Izvrsna prilika za 70 prevoditelja, 35 konferencijskih prevoditelja i 47 pravnika lingvista. 'Od Babilonske kule do danas, umijeće sporazumijevanja na više jezika bila je prednost, dodana vrijednost svake osobe', izjavio je ministar Željko Jovanović. Vrijedna je svakako i plaća od početnih 4.350 eura uz brojne dodatke poput onih za odvojeni život.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović Sastanak na vrhu Ivana Petrović iz Bruxellesa: "Svi ti narativi nade su jako lijepi, ali realna politika uvijek prevlada" Ivana Petrović europski parlament Ivana Petrović iz Bruxellesa: "Uđe li Hrvatska s 1. siječnja sljedeće godine i u Schengen, ne moram govoriti što to znači za našu zemlju"

>> Evo kako srbijanski predsjednik Nikolić barata engleskim jezikom

Kandidati za prevoditelje moraju imati sveučilišnu diplomu iz bilo kojeg područja, izvrsno vladati materinjim jezikom te znati najmanje dva jezika Europske unije od koji je jedan engleski, francuski ili njemački. A uskoro će tri i više jezika govoriti svaki Hrvat. 'Cilj europskog i hrvatskog obrazovnog sustava jest poučavanje najmanje dvaju stranih jezik i to od najranije dobi', najavio je Jovanović. U instituacijama Europske unije za početak će se naći mjesta za 208 hrvatskih državljana. Rok za prijavu istječe za mjesec dana.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene