Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gotovinina obrana traži izmjene tužiteljskog podneska

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obrana generala Ante Gotovine zatražila je od raspravnog vijeća Haškog suda da iz podneska haškog tužiteljstva, u kojem se iznosi pregled dokaznog materijala, odstrani dijelove koji predstavljaju dodavanje novih točaka optužnice i novih činjenica.

"General Gotovina podnosi ovaj zahtjev... kako bi zatražio da raspravno vijeće ukloni dijelove tužiteljskog predraspravnog podneska od 16. ožujka 2007. jer zapravo predstavljaju nadopunu optužnice", navodi se u zahtjevu kojeg je obrana podnijela 26. ožujka.

Pročitajte i ovo Pokušao na skriven način unijeti gotovinu Prekršajni nalog FOTO Albanac pokušao prošvercati gotovinu u Hrvatsku: Pogledajte gdje su carinici pronašli buntove novčanica David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije"

Gotovinina obrana, naime, tvrdi da navođenje "nezakonitih napada na civile i civilne objekte" kao jednog od djela koje čine zločin progona predstavlja zapravo dodavanje nove točke optužnice i to proceduralno neprimjerenim putem.

Također obrana navodi da dodavanje podataka o sukobu u istočnoj Slavoniji i Bosni i Hercegovini, a koji se ne spominju u optužnici, predstavlja zapravo dodavanje novih činjenica također neprimjerenim putem.

Haško je tužiteljstvo podnijelo 16. ožujka predraspravni podnesak u kojem je iznijelo pregled svojeg dokaznog materijala u predmetu "Gotovina, Čermak i Markač" i on nije dostupan javnosti.

Haški sud naknadno je izradio 'pročišćenu' verziju za javnost. 

U takvim verzijama nisu navedeni tajni dokumenti ili imena zaštićenih svjedoka koji će biti uvedeni u postupak, ali ipak pružaju uvid javnosti u pregled dokaznog materijala.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene