Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ipak neće na privremenu slobodu

Gotovina tuguje za nadbiskupom Prenđom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijest o smrti monsinjora Ivana Prenđe, pogodila je i generala Gotovinu. Od ratnih do zatvorskih dana nadbiskup Prenđa uvijek ga je podupirao i bio mu veliki prijatelj.

Ipak, Luka Mišetić, odvjetnik u Haagu optuženog generala Ante Gotovine, medijima je rekao kako Gotovina neće privremeno doći u Hrvatsku, zbog smrti prijatelja. 'Odlučeno je da neće tražiti privremeno puštanje', dodao je Mišetić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Potrošačka prava Građani u Njemačkoj sve teže dolaze do gotovine: Plaćate li radije kešom ili karticom? Slika nije dostupna Knjiga Carle del Ponte 'Lov: ja i ratni zločinci' podigla prašinu

Zadarski nadbiskup Ivan Prenđa, koji je umro danas u Zagrebu, bit će pokopan u subotu, 30. siječnja u katedrali sv. Stošije, izvijestio je na izvanrednoj konferenciji za novinare generalni vikar Zadarske nadbiskupije Ivan Mustać.

Misu zadušnicu u 11,00 sati predvodit će zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić, a nakon toga nadbiskup Prenđa bit će pokopan u grobnici nadbiskupa u zadarskoj katedrali. Pokojni nadbiskup bit će u lijesu izložen u katedrali u petak, 29. siječnja kako bi se vjernici i svi drugi građani od njega mogli oprostiti. Iste večeri u katedrali će biti održano bdijenje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene