Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lista mu nanosi štetu

General Gotovina tuži SAD: Traži da ga se makne s popisa terorista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovinino ime našlo se na popisu posebno označenih osoba zbog haaške optužnice. On traži micanje jer je podvrgnut ekonomskim sankcijama koje su mu nanijele štetu.

General Ante Gotovina traži micanje svoga imena s popisa "posebno označenih osoba" koje SAD smatra teroristima ili kriminalcima.

Pročitajte i ovo Šetnica Josipa Manolića HDZ PROTIV FRANJE TUĐMANA Neobična noćna akcija: Josip Manolić dobio ulicu Ante Gotovina, umirovljeni general 25. obljetnica smrti Gojka Šuška Ante Gotovina za Dnevnik Nove TV: "Volio je svoju vojsku, poštovao ju je, a mi vojnici imali smo povjerenja u njega"

General je tužio Sjedinjene Američke Države, točnije njihov Ured za kontrolu strane imovine pri Ministarstvu financija. Gotovina traži da ga maknu s popisa "posebno označenih osoba" jer je takvima u SAD-u zamrznuta imovina, a američki državljani ne smiju s njima trgovati. Kako Gotovina više nije pod optužnicom njegovi odvjetnici smatraju da nema pravnog temelja da i dalje bude na listi koja mu nanosi veliku štetu.

FOTO Gotovina: Bili su ratnici

Informaciju o Gotovini prenio je i Courthouse News Service u čijem članku stoji da general tvrdi kako je zbog stavljanja na listu podvrgnut ekonomskim sankcijama, što mu je nanijelo i dalje mu nanosi golemu štetu.

Navodi se kako je Gotovina na Haaškom sudu 2001. godine optužen za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti za što je osuđen na 24 godine zatvora, a onda ga je Žalbeno vijeće oslobodilo.

General, pišu, tvrdi kako nisu uvaženi njegovi raniji zahtjevi Uredu da ga se makne s popisa. Na sudu ga zastupa odvjetnik Andrew Zimmitti iz tvrtke Patton Boggs.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene