Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Makon konzultacija s generalom

Gotovina se zahvalio, ne želi da trg u Splitu nosi njegovo ime

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
General Ante Gotovina ne slaže se s tim da trg ili ulica u Splitu nose njegovo ime.

Nakon konzultacija s generalom u haškom zatvoru i njegovim odbijanjem takve ideje, prijedlog je izbačen iz procedure.

Pročitajte i ovo Ilustracija raste potražnja Trebate gotovinu? Provjerili smo kakve su kamate u bankama, razlike nisu male Davanje napojnica - 3 Gotovina i dalje caruje Dva mjeseca od novog pravila: "Bilo je normalno uzeti sa stola i staviti u džep, ali došlo je do promjene"

Zamjenik splitskog gradonačelnika Jure Šundov rekao je kako se general Ante Gotovina zahvalio gradu Splitu. 'Zahvalio se i gradskom vijeću, inicijatorima inicijative da se proglasi počasnim građaninom i da se jedna ulica nazove njegovim imenom. Zamolio je za razumijevanje i tražio da se taj proces odgodi do daljnjega', rekao je Šundov.

Pojasnio je kako će se sada vidjeti kakav će biti daljnji tijek pred haškim tribunalom. 'Sukladno tome, ovisit će realizacija te inicijative da se Ante Gotovina proglasi počasnim građaninom i da trg i ulica u Splitu nose njegovo ime', dodao je zamjenik gradonačelnika Splita Jure Šundov.

Podsjetimo, splitsko Gradsko vijeće prihvatilo je u četvrtak prijedlog HSP-ova vijećnika da se jedan od središnjih trgova ili ulica u tome gradu imenuje po generalu Anti Gotovini te je preporučilo Komisiji za imenovanje ulica da provjeri slaže li se general Gotovina s takvom zamisli.

Za taj su prijedlog glasovali svi vijećnici, njih 22 od 25, koliko ih ima Gradsko vijeće. U raspravi prije glasovanja SDP-ov vijećnik Marin Jurjević je rekao kako treba 'voditi računa o interesu generala Gotovine' te da ga treba pitati za mišljenje.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene