Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kompletnu političku situaciju komentirao je za Dnevnik Nove TV HDZ-ov Damir Jelić.


Što se sve događalo u zadnja 24 sata? Kada je došlo do preokreta?

Za nas je ovo jedan kontinuitet dosljednosti. Htio bih upozoriti ili podsjetiti hrvatsku javnost da smo mi imali dva 'da' i dva 'ne'. Prvo 'da' je bilo - uvijek stručnost i uvijek reforme. A dva 'ne' bila 'ne foteljama i 'ne' strančarenjima, odnosno tripartitnoj vladi. Nama se ništa bitno nije promijenilo u tom dijelu, bili smo spremni s tim stavovima ići u oporbu i jednako tako smo spremni preuzeti odgovornost služenju Hrvatskoj.

Rekli ste da se ništa nije promijenilo, čemu onda ova dodatna 24 sata? Tjednima ste pregovarali, što možete još u 24 sata dogovoriti, a što niste do sada.

Vezani članci Slika nije dostupna Karlovački SDP traži ostavku zamjenice gradonačelnika Marine Kolaković zbog utvrđenog sukoba interesa Slika nije dostupna Milanović poručio biračima: Cilj je Hrvatska, naša ljepotica. Priglimo je. Izađi i bori se!

Ovo što se upravo radi, odnosno što će se sutra nastaviti, to je pitanje mandatara. Sada se otvorila ona pozicija u kojoj izašao pošteni stav na vidjelo i pokazalo se da se pošteni stav isplati.

Ali to je bio zahtjev Mosta od samoga početka. Ne možete mi reći da u zadnjih pet tjedana niste razgovarali o potencijalnom mandataru, stručnom i nestranačkom.

Da, samo postoji jedna stvar koja je bitna, a to je tripartitna vlada. Mi smo od starta smatrali da ona nije učinkovita za Hrvatsku. Ne sjećam se da je u modernoj hrvatskoj povijesti netko iz politike - Tomislav Karamarko, Domoljubna koalicija, HDZ - mogao reći 'da' i dobiti 7-8 ministara. Nama nije to bitno, bitno je u ovoj teškoj situaciji služiti Hrvatskoj da bude bolja i zato smo rekli ne tripartitnoj vladi. Sada je i MOST na istom stajalištu i idemo pokušati složiti ono što je najbolje jer hrvatskom je narodu ovoga već dosta.

A što je najbolje? Neka imena već sigurno imate.

Da, barata se nekim imenima.

Kojim?

Od starta smo bili spremni da to bude stručna reformska vlada, na kraju krajeva cijelo vrijeme se govorila sintagma - nitko nije iznad Hrvatske i nema svetih imena na taj način. Mi smo spremni i hrvatska javnost može biti sigurna da će se iznjedriti kvalitetna osoba.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook