Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEOBIČAN SLUČAJ SIMPATIČNE BAKE

Kuća bake Ane je u jednoj županiji, vrt u drugoj, a kanalizacija u - trećoj: "Ne znam ni sama kak je to bilo, nas nitko nije pitao"

Baka hoda mjestom (Foto: Dnevnik.hr)
Baka hoda mjestom (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Baka hoda mjestom (Foto: Dnevnik.hr) Baka hoda mjestom (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Razgovor s Anom Bingulom (Foto: Dnevnik.hr) Razgovor s Anom Bingulom (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Ana Bingula (Foto: Dnevnik.hr) Ana Bingula (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Praunuci bake Ane (Foto: Dnevnik.hr) Praunuci bake Ane (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +3 Bakine biljke (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/8 >>
Kako je živjeti na imanju koje država podijeli na tri županije. 83-godišnjoj gospođi Ani upravo se to dogodilo. Nitko je nije pitao kad su se crtale granice, ali šali se - kako se širi na tri strane.

Kuća gospođe Ane Bingule je u Koprivničko-križevačkoj, kanalizacija u Varaždinskoj, a vrt u Zagrebačkoj županiji.

Pročitajte i ovo Novac za kuću prikupljen - 3 Veliko srce Hrvatske U plamenu im je nestao cijeli život, no pomoć je brzo stigla: Skupljen je novac za kuću obitelji sa sedmero djece, ali postoji jedan problem Kuća stradala u požaru - 2 Sve je progutao plamen Podigli su kredit da bi svojoj deveteročlanoj obitelji osigurali život, a onda je u trenutku sve nestalo: "Suze, užas, noge su se odsjekle"

"Ja ne znam ni sama kak je to bilo, nas nije nitko pitao, to su napravili puteve, granice i gotovo. Uputstva dajem ljudima, tko kam treba. Treba toga i toga, onda ja uputim, ovdje već počinje Drašković", govori nam gospođa Bingula, koja račune ipak plaća samo jednoj županiji, Koprivničko-križevačkoj.

Na komentar da je ona ovdje nešto između prometnika i turističke zajednice, simpatična baka kaže: "Ali nitko ne plaća ništa!"

Gospođu Anu usrećuje 16-ero praunučadi i cvijeće. Trenutno su kod nje Magdalena i Gabrijel. Došli su nekoliko dana praznika provesti s prabakom Anom.

"Ja sam bakina praunuka. Iz Zaprešića, tu smo samo na praznicima. Na tri dana", govori djevojčica.

"Ustanem, prvo mi je da zalijem gore cvijeće, nego da kavu popijem. To mi je prvo", kazala je gospođa Ana reporterki Nove TV Barbari Golji. Cvijeće u njenom dvorištu raste iz svake pukotine. "Nikad posadila, nikad zalijala! Otkud je došlo, ne znam", kaže pokazujući na šarene cvjetove iznikle u pukotinama popločenog dijela dvorišta.

"Sad ste vi tu s televizije, tko bu još došel, nek se požuri, tko misli. Stara sam. Puno je to. Da zdravlje bar još posluži, štela bi još živjeti", kaže kroz smijeh pa dodaje u istom tonu: "Nemate pive? Već mi se grlo osušilo".

 Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene