Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krpanje kraja s krajem

Gospodarstvu ne ide, postolarima cvijeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako je kupovna moć sve slabija, Hrvati sve manje kupuju novo, a sve više popravljaju staru robu. Uvjerili smo se u to posjetivši postolare, krojače, servisere i vidjeli da im posao cvate.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 6 financijska osobnost Štediša, rasipnik ili kockar: Otkrijte koji ste od ovih 7 tipova i što to znači Zanimljive kombinacije za školu i inspiraciju možete potražiti u novom KIK-ovom katalogu Mame objasnile Povratak u klupe na budžetu! Mame školaraca otkrile kako uštedjeti na kupovini odjeće i obuće

Hrvati su sve vezaniji za stare stvari i nemaju ih srca baciti ni kad se istroše. 'Ljudi obično donesu stvari koje su potrošene ili kupljene kod kineza za 20 do 30 kuna' Objasnio nam je krojač Ivica Šarić. U second hand trgovinama sve češće se mogu pronaći i intimni dijelovi odjeće, jer ljudima očito više nije gadljivo obući nošenu odjeću. No ipak, neki od kupaca nikad ni ne saznaju da je roba koju su kupili već nošena.

Osim što građani kupovinom second hand robe i krpanjem stare odjeće i obuće znatno uštede na kućnom budžetu, time nužno štete i Hrvatskoj privredi. Odgovor je uvijek isti, 'Nek nam daju veće plaće', kazala nam je jedna od postolarovih mušterija. Nastavimo li i dalje tvrdoglavo i nedomoljubno krpati sve i svašta, morat ćemo preuzeti odgovornost kad se sljedećih godina proračun više ne bude mogao pokrpati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene