Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako medvjedi nisu neuobičajen prizor za Gorski Kotar, ovih dana počeli su stvarati probleme.


Gorane već danima teroriziraju medvjedi. Sinoć je u Begovom Razdolju medvjedica s troje mladih provalila u nekoliko dvorišta. Na imanju obitelji Francisković ubili su šezdesetak kokoši, a u susjednom dvorištu još dvije.

Vezani članci Slika nije dostupna Medvjed napao lovca u Gorskom Kotaru! Slika nije dostupna HARAČE SELIMA 'Često pijem čaj s medom. On je već uobičajen gost ovdje'

Medvjede u blizini kuća viđaju i danju, a čim padne mrak ulaze im u dvorišta. Osim što im uništavaju blago i ljetinu, mještani se boje da ne napadnu i ljude.

U mjestu ima djece, dolazi i sve više turista, noću se svi oni iz straha od bliskog susreta s divljim zvijerima zatvaraju u kuće.

Scene koje na našim autocestama više nećemo gledati

Proteklih dana medvjedi su u nekoliko navrata provaljivali i u dvorišta u Mrkoplju. 'Medvjedica s tri mlada došla je kroz ovo dvorište, znači odozdo. Onaj plot je srušila, došla je ovdje, preskočila je preko ovoga plota tu, znači jedan dio otisaka imate ovdje', ispričala nam je Iva Zaborac iz Begovog Razdolja.

'Sve je dobro dok ne nastrada ljudski život. A kad ljudski život nastrada onda će se potegnut pitanje tko je propustio, tko je odgovoran, zašto se desilo, zašto se nije reagirali i tako dalje', dodaje Bojan Francisković.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook