Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Cijene motornih benzina od večeras u ponoć prema neslužbenim informacijama rastu za 16 odnosno 17 lipa po litri, a cijene dizelskih goriva za 14 ili 15 lipa, ovisno o tipu goriva.


Kako se neslužbeno doznaje, eurosuper 95 od ponoći pa u idućih tjedan dana na Ininim bi se benzinskim postajama prodavao po cijeni od 8,10 kuna za litru (do sada 7,94 kune).

Vezani članci Ilustracija - 5 Dnevnik Nove TV doznaje: Od utorka nove cijene goriva Cijene goriva, ilustracija Od utorka nove cijene goriva, benzin značajno poskupljuje. Građani zabrinuti: "Tu treba nešto promijeniti"

Nova cijena supera 95 bila bi osam kuna (do sada 7,84 kune), a super plus 98 prodavat će se po 8,18 kuna za litru (do sada 8,01 kunu).

Dizel, prema neslužbenim informacijama, poskupljuje za 15 lipa, na 7,37 kuna (do sada 7,22 kune), a eurodizel, plavi dizel i lož ulje poskupljuju za po 14 lipa po litri.

Nova cijena eurodizela bila bi 7,49 kuna (do sada 7,35 kuna), plavog dizela 4,33 kune (do sada 4,19 kuna), a lož ulja 4,78 kuna za litru (do sada 4,64 kune).

Cijene naftnih derivata korigiraju se na temelju Pravilnika o utvrđivanju cijena naftnih derivata i to početkom svakog tjedna s tim da je najviše dopušteno maksimalno tjedno povećanje ili smanjenje cijena 3,5 posto.

Korekcija cijena naftnih derivata ponajviše ovisi o kretanju cijena derivata na tržištu Mediterana i kretanju tečaja dolara. (Hina)

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju