Vatrogasci su cijele noći natapali rubove borove šume koja je gorjela u velikom požaru kod Crvenog jezera, lokaliziranom u ponedjeljak navečer, i očekuju da će tijekom utorka biti ugašen.


Požar je izbio u ponedjeljak u 16:15 sati i zahvatio 25 hektara.

Vezani članci Gospodarske zgrade svetišta Majke Božje Bistričke noćas su stradale u požaru - 1 Milijunska šteta od požara u svetištu Majke Božje Bistričke, utvrđen i uzrok požara U požaru je stradao veći broj pomoćnih prostorija svetišta, ali je kip Majke Božje Bistričke ostao čitav U velikom požaru u svetištu izgorjele brojne prostorije, ali ostao je jedan detalj: "Zanimljivo je da je plastični kip netaknut"

Gasilo ga je oko 110 vatrogasaca s 30 vozila. Stigli su iz Brela, Makarske, Omiša, Dugog Rata, Kučića, Splita, Zagvozda, Lovreča, Imotskog, iz javnih vatrogasnih postrojbi Split i Imotski, sezonci iz Sinja, Splita i Zagvozda, te pripadnici Državne intervencijske postrojbe iz Divulja. Tijekom dana pomagala su im i tri kanadera.

Zasad se ne zna kako je nastao, a neki mještani vatrogascima su rekli da su prije samog izbijanja požara čuli eksploziju.

Ekipa za očevide splitske policije tijekom dana će izići na teren kako bi utvrdili što se dogodilo.