Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gori na zadarskom, šibenskom i splitskom području

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom poslijepodneva Vatrogasno operativno središte zaprimilo je dojave o četiri požara uglavnom makije, suhe trave i niskog raslinja u Zadarskoj, Šibensko-kninskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Jak vjetar proširio je požar koji je izbio na lokaciji Radovići-Kneževići iznad Posedarja. Vatra je zahvatila borovu šumu i makiju, a požar su u 15,40 sati lokalizirali profesionalni i dobrovoljni gasitelji iz Zadra i Posedarja uz pomoć dva kanadera.

Pročitajte i ovo Sofija Preljvukić s građanima - 2 Borba s vatrenom stihijom Herojski spašavao šestomjesečnog unuka, ali i ostale mještane: "Počeo je spavati - nismo znali je li od dima.." Slika nije dostupna O Konferenciji veleposlanika Milanović o epidemiološkoj situaciji: "Mjere više nemaju smisla, ja bih radio onako kako je to radila Švedska"

Po dva kanadera pomažu i kninskim vatrogascima između Polače i Kijeva, gdje od poslijepodneva gore makija i nisko raslinje, te gasiteljima iz Šibenika na lokaciji Danilo-Kraljice. Na toj je lokaciji vatra zahvatila oko 15 hektara makije, niskog raslinja i suhe trave.

Oko 16,45 sati lokaliziran je požar na lokaciji Plano-Labinske Drage, koji su gasila 54 vatrogasca iz Trogira, Kaštela, Vranjica, Slatine i Splita. Izgorjelo je oko šest hektara suhe trave i niskog raslinja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene