Požar (Foto/Arhiva: Ivo Cagalj/PIXSELL)
Požar (Foto/Arhiva: Ivo Cagalj/PIXSELL)

Na Korčuli gori gusta borova šuma. Tijekom dana u gašenju je pomogao i kanader, ali kada se spustila noć na terenu su ostali samo vatrogasci.


Čak 11 vatrogasnih vozila i 40 vatrogasaca gasilo je danas požar koji je u poslijepodnevnim satima buknuo na južnoj strani otoka Korčule, ali budući da je situacija navečer nešto bolja manji je broj vatrogasaca na terenu.

Vezani članci Požar u Kaliforniji (Foto: AFP) Evakuirane tisuće ljudi: Požar u Kaliforniji guta sve pred sobom, spaljeno najmanje 25 kuća Slika nije dostupna Svi vatrogasci s otoka od jutra se bore s požarom na Korčuli, gasila ga i dva kanadera

Kako nam je rekao zapovjednik DVD-a Korčula Žitomir Lozica, požar je još aktivan. Situacija je nešto bolja nego tijekom dana jer je slabiji vjetar.

''Nešto je bolja situacija, ali pošto je noć, nemamo logistiku, nemamo avione, nemamo ništa. Sad treba odraditi noć, pa ćemo u zoru vidjeti kakva će biti situacija i što dalje raditi'', rekao je Lozica.

Ranije je na terenu bilo 40 vatrogasaca. ''Gori gusta borovo šuma na nepristupačnom terenu. Kanader je gasio tijekom dana, ali spustila se noć. Požar je još aktivan i na terenu je oko 40 vatrogasaca'', rekao je Lozica dodavši da sad sve ovisi o tome hoće li vatru razbuktati vjetar.

Uhvaćeni serijski pljačkaši: Mjesecima su harali diljem Istre, opljačkali su niz kuća, ali i - župni ured

Pogledajte kako su saborski zastupnici izgledali na početku mandata, a kako izgledaju danas