Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za predsjednicu Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a večeras je izabrana Gordana Sobol, saborska zastupnica i predsjednica saborskog Odbora za ravnopravnost spolova.


Sobol je na izbornoj skupštini Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a bila jedina kandidatkinja za to mjesto. U izjavi je Gordana Sobol rekla kako je Socijaldemokratski forum žena SDP-a izbornu skupštinu imao uoči izborne godine, pa će, s jedne strane sigurno raditi na ostvarenju njihova opredjeljenja za ravnopravno uključivanje i zastupljenost žena na izbornim listama, a s druge strane, čeka ih zajednički rad u stranci na izradi svih programskih dokumenata s kojima izlaze pred građane.

Vezani članci Prosvjed žena u Kabulu Hrabre žene na prosvjedu u Kabulu: Traže da ih talibani uključe u politički i javni život zemlje Plenković na Bledu Plenković o prešutnim minusima: "Imat ćemo uži kabinet Vlade. Ako bude potrebno, sastat ću se s predsjednicima uprava banaka"

'Sljedeće godine i godina iza toga, jer očekujem da ćemo preuzeti vlast, žene SDP-a će raditi i na stvarnoj primjeni svih zakona, politika i strategija koje i sada ima Hrvatska. One se, na žalost, ne primjenjuju ili se ne primjenjuju u dovoljnoj mjeri, a važne su ne samo radi ravnopravnosti žena, nego i radi demokratizacije cijelog društva i iskorištavanja svih potencijala koje ovo društvo ima i čiji su neizostavni dio i žene', istaknula je Sobol, koja će novu dužnost obnašati u iduće četiri godine. (Hina)