Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trgovanje utjecajem

Rusak za Novu TV: 'Bila sam na policiji dobrovoljno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Moja djela nisu okaljana nemoralnim postupanjem, nisam djelovala protiv zakona, poručila je Rusak.

Zastupnica Gordana Rusak koju je Branimir Glavaš kazneno prijavio zbog sumnje u trgovanje utjecajem - dala je iskaz policiji. Na razgovor je, kaže za Novu TV, otišla dobrovoljno. Rusak je, podsjećamo, prijavljena, jer je otkriveno da je, prije ulaska u Klub HSLS-a, nudila suradnju Klubu HSU-a. I to, uz detaljan popis uvjeta. Prema riječima predsjednika Silvana Hrelje, tražila je zapošljavanje svoje asistentice Sanele Drupulić na plaću od 10 tisuća kuna neto, ali i isplatu istog mjesečnog iznosa u ime svojih navodnih znanstvenih projekata. O svemu postoji i pisani trag, čiju je autentičnost Hrelja potvrdio.

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Uhićenja u tijeku: Nova akcija USKOK-a i policije Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu

'Bila sam na policiji dobrovoljno, moja je savjest čista. Moja djela nisu okaljana nemoralnim postupanjem, nisam djelovala protiv zakona i to na žalost onih koji se ne mire činjenicom da kao znanstvenica mogu doprinijeti politici u Hrvatskoj. Dopustimo da USKOK procijeni što sam ja to tražila i je li to što sam tražila bilo protuzakonito', rekla nam je Gordana Rusak.

Na ovaj slučaj danas se osvrnuo i šef HDZ-a Tomislav Karamarko.

'Ja ne znam ništa o tom slučaju, ali interesantno, čuo sam da je razgovarala s gospodinom Milanovićem, prelaskom u njihov klub. Zašto i to USKOK ne istražuje?', rekao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene