Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Moja djela nisu okaljana nemoralnim postupanjem, nisam djelovala protiv zakona, poručila je Rusak.


Zastupnica Gordana Rusak koju je Branimir Glavaš kazneno prijavio zbog sumnje u trgovanje utjecajem - dala je iskaz policiji. Na razgovor je, kaže za Novu TV, otišla dobrovoljno. Rusak je, podsjećamo, prijavljena, jer je otkriveno da je, prije ulaska u Klub HSLS-a, nudila suradnju Klubu HSU-a. I to, uz detaljan popis uvjeta. Prema riječima predsjednika Silvana Hrelje, tražila je zapošljavanje svoje asistentice Sanele Drupulić na plaću od 10 tisuća kuna neto, ali i isplatu istog mjesečnog iznosa u ime svojih navodnih znanstvenih projekata. O svemu postoji i pisani trag, čiju je autentičnost Hrelja potvrdio.

Vezani članci Zgrada u kojoj se nalazi sjedište DORH-a i USKOK-a Uskok optužio savjetnika Zadarske županije za namještanje natječaja za energetsku obnovu kuća Krijumčarenje ljudi, ilustracija Četvero u istražnom zatvoru zbog krijumčarenja ljudi od BiH do Slovenije kroz Hrvatsku

'Bila sam na policiji dobrovoljno, moja je savjest čista. Moja djela nisu okaljana nemoralnim postupanjem, nisam djelovala protiv zakona i to na žalost onih koji se ne mire činjenicom da kao znanstvenica mogu doprinijeti politici u Hrvatskoj. Dopustimo da USKOK procijeni što sam ja to tražila i je li to što sam tražila bilo protuzakonito', rekla nam je Gordana Rusak.

Na ovaj slučaj danas se osvrnuo i šef HDZ-a Tomislav Karamarko.

'Ja ne znam ništa o tom slučaju, ali interesantno, čuo sam da je razgovarala s gospodinom Milanovićem, prelaskom u njihov klub. Zašto i to USKOK ne istražuje?', rekao je.