Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najjači ogranak SDP-a u državi

Počela utrka za šefa zagrebačkog SDP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras na objavi kandidature za šefa zagrebačkog SDP-a, rekao je da se planira 2017. kanidirati i za zagrebačkog gradonačelnika.

Potpredsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras objavio je svoju kandidaturu za mjesto šefa zagrebačkog SDP-a. Najavio je i kako se planira kandidirati za mjesto gradonačelnika grada Zagreba 2017. uz slogan 'Zajedno smo Zagreb'.

Pročitajte i ovo Marko Biočina - 2 o čemu se pregovara? Dnevnik Nove TV proučio program DP-a te ga usporedio s onim HDZ-a i SDP-a: Koliko je tu sličnosti, a koliko razlika? Screenshot Peđa Grbin "Naša je pozicija jasna" Grbin nakon pregovora s Domovinskim pokretom: "Ono što je na stolu nije im neprihvatljivo, istaknuli smo dvije stvari"

Uvjeren je u pobjedu i smatra da će metropola dobiti gradonačelnika iz njihovih redova. Rođeni je 'zagrepčanec', kaže da je išao na Dinamove utakmice i da je 'u naponu snaga'.

Smatra da na predstojećim lokalnim izborima može pobjediti aktualnog gradonačelnika Milana Bandića. ''To morate pitati njega, ali siguran sam da bi se meni najmanje veselio'', odgovorio je Maras na pitanje kome bi se od kandidata iz utrke za prvog čovjeka grada, Bandić 'najviše radovao'.

>>Maras: Hrvatska jedna od najzanimljivijih zemlja za ulaganje u regiji

Na upit Nove TV očekuje li potporu šefa stranke Zorana Milanovića rekao je kako to moramo pitati njega, ali da je siguran da je interes SDP-a da dođe čovjek koji će ujediniti stranku, koji će biti prepoznatljiv i ako njega vidi kao takvog, on će ga podržati.

Svoju kandidaturu najavio je i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić. Rekao je kako ima viziju da može ujediniti gradsku organizcaiju, kako vjeruje da može napraviti veliki preokret , a iza sebe ima povjerenje članova u stranci.

Dodao je kako su izgubili povjerenje na lokalnim izborima, te ga i u skupštini i u gradu moraju vratiti - bez spletki, bez podmetanja i zapošljavanja.

Istaknuo je kako ga je podržao ministra financija Slavko Linić, a tko je najbolji od svih kandidata odlučit će članstvo.

Davor Bernardić svoju kandidaturu je već ranije najavio, izravno poručivši da je trebao manje slušati nacionalnu središnjicu.

Od nedjelje svi kandidati imaju rok od tri tjedna za prikupljanje potpisa. Unutarstranački izbori održat će se 20. listopada.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene