Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Sama će odlučiti''

Jandroković: "HDZ je spreman poduprijeti kandidaturu Kolinde Grabar-Kitarović"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskoga sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković izjavio je u srijedu u Osijeku kako je HDZ spreman poduprijeti kandidaturu Kolinde Grabar-Kitarović za novi predsjednički mandat, a ona će sama odlučiti kad će objaviti kandidaturu.

"Kao što smo kazali u ime HDZ-a, mi smo je spremni podržati. Očekujemo da će ta odluka biti pozitivna sa strane Predsjednice, a kada će doći, ona će sama odlučiti", rekao je Jandroković na zamolbu novinara da komentira izjave hrvatske predsjednice da će kandidaturu objaviti kad za to dođe vrijeme i da bi s kandidaturom mogla pričekati izbore za Europski parlament u proljeće iduće godine.

Pročitajte i ovo Predsjednik Sabora Gordan Jandroković Izlazi na izbore Jandroković otkrio tko će biti predsjednik ako Milanović podnese ostavku: Tvrdi da on neće Zoran Milanović - 7 Oglasio se na društvenim mrežama Milanović se ponovo obrušio na Ustavni sud: "Kolinda Grabar-Kitarović? Tumarala je po HDZ-ovim dernecima"

Na novinarski upit ocijenio je da takva objava kandidature neće doći prekasno za HDZ.

"Pred nama su prvo izbori za Europski parlament i vjerujemo da ćemo tu polučiti najbolji, pobjednički rezultat, a onda ćemo kao pobjednici pristupiti pripremama za izbore za predsjednicu Republike", rekao je Jandroković koji je u posjetu Osijeku bio s predsjednikom mađarskom parlamenta Laszlom Koverom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene