Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora (Foto: Dnevnik.hr)
Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Predsjedništvo HDZ-a na današnjoj je sjednici Predsjedništva odlučilo kako će glavni tajnik stranke Gordan Jandroković dobiti tri pomoćnika – Božidara Kalmetu, Josipa Šarića i Stjepana Adanića.


Podsjetimo, Božidar Kalmeta je kao bivši ministar prometa zajedno sa suradnicima optužen u aferi HAC-Remorker te je u tijeku suđenje zbog optužbi za izvlačenje novca iz HAC-a.

Vezani članci Mario Banožić - 1 Mario Banožić nakon prozivki izabran za novog predsjednika vukovarsko-srijemskog HDZ-a: "Stranka mora vratiti snagu na istoku gdje je gubila proteklih godina Andrej Plenković - 1 Premijer i predsjednik Sabora izrazili sućut obitelji Mustafe Nadarevića: "Velik gubitak za kulturnu scenu. Zadužio je hrvatsku umjetnost"

USKOK naime tvrdi da je Kalmeta povezao ljude iz svojeg ministarstva, Hrvatskih cesta (HC) i Hrvatskih autocesta (HAC) te da je sa suradnicima podijelio preko 15 milijuna kuna i 850.000 eura iz javnih tvrtki za održavanje i izgradnju cesta. Sudi mu se i za krak afere Fimi media u kojem je optužen da je za 600.000 kuna naručio izradu spota Prometna renesansa Hrvatske, koji nikad nije prikazan.

Josip Šarić je gradonačelnik mjesta Otok kod Vinkovaca. Bio je načelnik nekadašnje istoimene općine od svoje 25 godine, a radio je i kao i pomoćnik ministra u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva. 

General Stjepan Adanić, rodom iz Lobora u vrijeme Domovinskog rata bio je pomoćnik ministra obrane, vojni savjetnik predsjednika dr. Franje Tuđmana kao i prvi ratni gradonačelnik Varaždina.