Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Internetski div Google do jeseni u Zagrebu otvara ured za regiju Adriatic.


Potvrdio je u ekskluzivnom razgovoru za Dnevnik Nove TV direktor podružnice Joško Mrndže. Jedna od najvećih svjetskih kompanija napokon je došla u Hrvatsku. Poznato je da zapošljavaju ljude poput neurokirurga i znanstvenika za svemirska istraživanja, a i ovdje ostaju dosljedni sami sebi.

Vezani članci Sve više nesreća motociklista - 6 Tko je kriv za nesreću u kojoj su izgubljena dva života? "Motocikl je projektil..." Koronavirus, ilustracija Danas gotovo jednak broj novozaraženih i preminulih: Provjerite koliko je novih slučajeva potvrđeno u vašoj županiji

Hrvatska je prepoznata kao vodeći potencijal u regiji. Ured će nuditi neposrednu podršku oglašivačima, a s vremenom se očekuje i širenje. Google Adriatic trenutačno je u procesu kadroviranja i zapošljavanja.

Joško Mrndže direktor ureda karijeru je gradio u pivarstvu, filmskoj industriji i marketingu. 'Ono što me ugodno iznenadilo jest da je Googla upravu strašno zanimalo ustvari što ja radim kad ne radim. Kakva sam ja osoba koji su mi hobiji, jesam se bavio sportom i takve stvari', objasnio je.

'Tražimo najkvalitetnije i najsposobnije ljude i naravno da su oni vrijednosno, odosno da će entuzijazmom, željom, trudom, radom  donijeti prevagu za Google u budućnosti', rekao je Joško Mrndže.

Googlovi intervjui poznati su i po bizarnim pitanjima. 'Sva ta pitanja ustvari više potiču način na koji neko razmišlja nego što ustvari doista očekuje odgovor da će dobit broj golf loptica u autobusu', rekao je Mrndže.

Na upit kako bi odgovorio na pitanje koliko bi trebalo novca da se operu sva stakla na zgradama u Zagrebu, Mrndže je pojasnio o čemu se radi. 'Pa bitan je način, od kuda biste krenuli ustvari. Znači izračunate broj stakala, pa izračunate potencijal tržišta, pa izračunate koja su prosječna primanja i tako otprilike dođete do nekakve brojke', rekao je.

Dodao je da su sada u potrazi za uredom, no iako će to biti vrlo skupo, Joško Mrndže se nada da će se riješiti u nekoliko mjeseci. Bit će sličan onima diljem svijeta. Uređen prema već poznatoj filozofiji s teretanom, ležaljkama, sportskim terenima te ostalim zabavnim sadržajima.

'Googlov ured će biti Googly. To znači da će biti razigran, da će biti zabavan. Naravno bit će to ured kao pravi ured sa svim tehničkim specifikacijama, ali ono što me raduje jest činjenica da ćemo se tijekom uređivanja toga ureda igrati. Bit ćemo onako zaigrani kao što Google i je', zaključio je Mrndže.