Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nova verzija aplikacije Google Maps (zasad samo za mobitele koji rade na Androidu) može vam pomoći da izbjegnete probleme u kojima smo se svi barem jednom našli.


Svatko od nas barem se jednom našao u situaciji da je negdje parkirao, primjerice u garaži trgovačkog centra, i po povratku nije mogao odmah naći vozilo. Uslijedilo bi frustrirano hodanje po garaži i više ili manje izbezumljena potraga za automobilom.

Vezani članci Vjenčanje, ilustracija Ministrica u BiH iz prosvjeda zbog nepoštivanja epidemioloških mjera parkirala auto nasred ceste, dobila kaznu za nepropisno parkiranje Jak vjetar dignuo krov dugoreške Vijećnice, vozač ga za dlaku izbjegao Stotinka sekunde dijelila ga od tragedije! Kamera snimila stravičan trenutak pada krova s dugoreške vijećnice, vozač za dlaku izbjegao golemi komad lima

Nova verzija aplikacije Google Maps (zasad samo za mobitele koji rade na Androidu) može vam pomoći da to izbjegnete.

Naime, Google je u najnoviju inačicu te svoje aplikacije ugradio opciju koja omogućuje da se mjesto na kojem ste parkirali označi na karti.

To se čini na način da se prvo dodirne plava točka koja označava vašu trenutačnu lokaciju i potom se u izborniku odabere opcija "Save your parking".

To nije sve - Google Maps podsjetit će vas i na istek parkiranja: ako ste platili parkirnu kartu možete podesiti da vas aplikacija podsjeti kad je morate produžiti. Nadalje, postoji i mogućnost da upišete zabilješku o, primjerice, katu garaže ili drugom detalju koji će vam omogućiti da brže pronađete svoj automobil, prenosi TechCrunch