Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najkorištenija svjetska internetska tražilica Google u petak je prigodnom izmjenom svoga logotipa obilježila 140. godišnjicu rođenja hrvatske književnice Ivane Brlić Mažuranić.


Google, koji ilustracijama i izmjenama svoga 'doodlea' na početnoj stranici ima običaj obilježavati važne datume i događaje, danas je u svoj logo ugradio ilustracije iz priče o šegrtu Hlapiću.

Vezani članci Papa Ivan Pavao II. Poseban papa: Ivan Pavao II. bio je na 104 putovanja, ispričao se za grijehe Crkve, preživio je atentat, ali imao je i mrlju u karijeri Josip Broz Tito - 1 Francuski AFP se prisjetio Tita: Bio je ljubitelj cigara, bijelih odjela i svjetskih zvijezda, a kad je umro, nije težio ni 40-ak kilograma

Klikom na logotip otvaraju se poveznice na stranice posvećene najvećoj hrvatskoj spisateljici za djecu, autorici "Čudnovatih zgoda šegrta Hlapića" i "Priča iz davnine".

Google ipak čita vaše mejlove!

Ivana Brlić Mažuranić rođena je 18. travnja 1874. u Ogulinu. Prevođena na brojne svjetske jezike, nazivana hrvatskim Andersenom, stoji uz bok najvažnijim autorima svjetske dječje književnosti svoga vremena.

Dvaput je bila nominirana za Nobela za književnost. Umrla je 1938. godine u Zagrebu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook