Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ivan Kusalić, predstavnik poduzeća Razvoj golf kao nositelja projekta Golf park Dubrovnik, optužio je dubrovačko-netevanskog župana Nikolu Dobroslavića da izmišljanjem vlastitih pravila nezakonito koči projekt gradnje golfskog igrališta na Srđu u Dubrovniku te da vrši pritisak na investitore tog projekta stalnim promjenama urbanističkog plana.


Govoreći na današnjoj konferenciji za novinare u zagrebačkom hotelu West Innu, Kusalić je ocijenio da su istupi župana Dobroslavića 'klasičan primjer promjene pravila u tijeku igre, što je nedopustivo' te da na njih kao nositelje projekta vrijedna oko 1,2 milijarde eura vrši pritisak namećući nemoguće uvjete.

Kritizirajući županov odnos prema tom projektu, započetu još 2003., Kusalić je rekao da je to primjer stvaranja nepoduzetničke klime iako se svi zaklinju u nova ulaganja. Po njegovim riječima, na Srđu bi se izgradila dva golfska igrališta od 18 i devet rupa s mnogim popratnim sadržajima, a tvrđava Imperial bi se obnovila i postala muzej, pa bi korist od tog projekta bila velika za grad Dubrovnik i županiju.

Na novinarski upit zašto u Zagrebu održava konferenciju za novinare, iako je riječ o problemu u Dubrovniku, Kusalić je rekao da žele na nacionalnoj razini upozoriti na svoj problem te da je riječ o projektu od nacionalne važnosti. Naglasio je da je kontaktirao s potpredsjednikom vlade za ulaganja Domagojem Miloševićem i resornim ministrom Brankom Bačićem, ali da mu još nisu odgovorili, dodavši da neće kao nositelj projekta vršiti pritisak preko vlade.

Prije konferencije za novinare ispred hotela okupilo se desetak pripadnika Zelene akcije i Prava na grad te inicijative Srđ je naš koji smatraju da je riječ o prikrivenoj apartmanizaciji i betonizaciji tog dijela dubrovačkog područja te su postavili veliki transparent s natpisom Što golf ima s tim?. Đuro Capor iz Srđ je naši Jagoda Muić iz Zelene akcije kratko su rekli novinarima da je projekt izgradnje golfskog igrališta otimačina i prijevara te da nije riječ o poslu s golf-terenima, nego o poslu s nekretninama.

Iznijeli su podatak da je na Srđu planirana površina izgrađenosti od 341.611 četvornih metara, a da je veći dio namijenjen izgradnji 268 vila za prodaju. Smatraju da je konferencija za novinare predstavnika projekta lov u mutnom i pritisak da pribave dozvole dok je zakon o igralištima za golf još na snazi kako bi mogli preprodati vile iznad Dubrovnika izgrađene na poljoprivrednom i šumskom zemljištu. (Hina)

Vezani članci Dubrovačke zidine - 2 Biser Jadrana zimi nudi posebne pogodnosti za obilazak velike atrakcije: U siječnju i veljači cijena je 50 posto povoljnija Kula u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr) Dubrovačko Gradsko vijeće raskinulo ugovor o koncesiji tvrđave Imperial na Srđu: "Predugo smo čekali"
Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju