Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otrovana djeca

Godinama ih truju, a ne mogu im ništa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnici Zajača tvrde - truju nas olovom već godinama!

Stanovnici malog mjesta Zajača u zapadnoj Srbiji posljednjih su dana na nogama. Iako problem traje godinama, posljednjih nekoliko slučajeva trovanja male djece, kap je koja je prelila čašu.

Pročitajte i ovo Provjereno: iznajmljivanje ilegalnih objekata - 3 Donosi Provjereno Načelnik iznajmljuje ilegalne objekte na koje je potrošio desetke tisuća eura i mrtav hladan tvrdi: "Pa pola je Hrvatske ilegalno izgrađeno" Provjereno: Elmina i Hajrudin Veletovac - 1 Bezgranična ljubav Već 13 godina brine za nepokretnu suprugu, još ga bude njezine posljednje riječi: "Nemoj juriti, bolje mi je sada..."

Gotovo cijele generacije u organizmu imaju višestruko veću količinu olova od propisane, a optužuju lokalnu tvornicu olova da ih truje. Ekipa Provjerenog posjetila je stanovnike mjesta Zajača i razgovarala s tim obiteljima. Pokazale su im liječničku dokumentaciju i opisale godine borbe sa zagađivačem.

Ekipa Provjerenog obišla je i nadležna Ministarstva. Oni se ograđuju od cijelog slučaja ističući kako je to problem koji su naslijedili od bivših Vlada. Ali su istaknuli kako planiraju sanirat zemljište oko tvornice, te uz pomoć slovenskog laboratorija utvrdit stvarno zdravstveno stanje ljudi.

Tko je odgovoran za trovanje, pogledajte večeras u Provjerenom u 21:30!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene