Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Godina dana od pada helikoptera u Vukovaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Županijskog suda u Vukovaru Ante Zeljko potvrdio je novinarima kako tom sudu još nije dostavljen nalaz i mišljenje vojno-civilnog povjerenstva o uzrocima pada vojnog helikoptera MI-8, koji se na današnji dan prije godinu dana srušio u vukovarskoj vojarni 204. vukovarske brigade.

"Nismo slali nove požurnice, ali je očito da ćemo uskoro morati. Nalazi o uzroku pada helikoptera su polazište koje će županijskoga državnog odvjetnika usmjeriti u kojem pravcu treba ići zahtjev za provedbom istrage i hoće li je uopće biti. Tek tada istražni sudac može donijeti rješenje o pokretanju istrage", rekao je Zeljko.

Pročitajte i ovo Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati Ilustracija Građani se žale Na istoku zemlje građane zgrozile mrtve ptice: "Bilo ih je po travi, stazama, uz cestu…"

Zadnju požurnicu iz Županijskog suda u Vukovaru uputili su u ožujku s rokom dostave nalaza i mišljenja do 31. svibnja.

Nesreća se dogodila prije godinu dana, kad je, nedugo nakon uzlijetanja, s visine od 50-ak metara vojni helikopeter pao na parkirano vozilo vojne policije pri čemu je sedam osoba ozlijeđeno, a od posljedica ozljeda preminuli su vozač Vjekoslav Ljubo, aviomehaničar Juraj Ruškač i narednica Ljubica Periškić.

Sudjelujući u obilježavanju ovogodišnjeg Dana državnosti u Vukovaru 25. lipnja, ministar obrane Branko Vukelić izrazio je nadu kako će uzroci pada helikoptera u vukovarskoj vojarni biti poznati "do kraja lipnja", a čekaju se, kako je rekao, "još samo ekspertni nalazi nekih institucija".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene