Glumci i tvrtke koje su odradile scenografiju, rasvjetu i snimanje, imaju problem s naplatom duga za svoj angažman na filmu ''General''. Neki su se odlučili na pokretanje ovršnog postupka. Iz Vrdoljakove tvrtke Kiklop film pak tvrde da pojedinci traže ono što im nije ugovorom namijenjeno.

Galerija


Glumac Goran Navojec pokrenuo je ovrhu zbog, kako kaže, neisplaćenog honorara za ulogu u filmu "General". Kaže da mu Antun Vrdoljak nije platio dvije godine. Mustafi Nadareviću, također, dio honorara nije isplaćen.

Vezani članci Mustafa Nadarević - 3 Od najdražeg Izeta posebnim se prilogom oprostila i ekipa IN magazina, koja je s njim provela neke od nezaboravnih trenutaka Mustafa Nadarević i Slavica Radović Mustafa Nadarević sa svojom se Slavicom vjenčao samo nekoliko mjeseci prije njezine smrti, preminula mu je u naručju

Direktor Vrdoljakovog Kiklop filma, njegov sin Andrija Vrdoljak, odgovorio je Dnevniku Nove TV na upit o pritužbama glumaca.

Vrdoljakov odgovor na optužbe

''Neki od spomenutih suradnika imaju potraživanja koja nisu u skladu s ugovorenim iznosima. To se poglavito odnosi na osobu koja je najžešće istupila u medijima, a kojoj je u cijelosti isplaćen ugovoreni honorar. Budući da se ta osoba odlučila mimo nadležnog suda obratiti sudu javnosti, spremni smo objaviti njegov ugovor i dokaze o isplati ugovorenog honorara, o čemu se namjeravamo izjasniti nakon konzultacije s odvjetnikom koji nas zastupa. Što se tiče ostalih koje mediji spominju, o njihovim će potraživanjima odlučiti sud, a ne mediji. Od spomenutih, postoji manji dug prema uvaženom glumcu Mustafi Nadareviću, kojem ćemo ostatak honorara uskoro isplatiti jer želimo naglasiti kako još nije završena distribucija filma u inozemstvu od koje očekujemo prihod koji će to podmiriti'', stoji u odgovoru Andrije Vrdoljaka.

''Nadam se da će se dug riješiti''

Nije isplaćeno ni Mariju Iveziću za scenografiju, Josipu Siladiju za rasvjetu, Ivanu Maloči za snimanje. ''Ne mogu vam govoriti o visini duga, to je poslovna tajna. Ja sam u određenom kontaktu s njim i nadam se da će kroz neki razumni period riješiti taj dug'', rekao je Maloča telefonom za Dnevnik Nove TV. Kazao je da su, u slučaju neisplate, njegove mogućnosti ''poslati ovrhu i sjesti na firmu Kiklop film, pokretnine, nekretnine''.

Bez besplatnog angažmana Hrvatske vojske, spektakl General stajao je 15 milijuna kuna, pa je očito da je toliki novac bio nedovoljan za dvoipolsatno umjetničko ostvarenje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr