Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glogoški: 'Ne dirajte u naša stečena prava'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida prve skupine Đuro Glogoški poručio je političarima i strankama koje će pobijediti na predstojećim parlamentarnim izborima da ne diraju u stečena prava najtežih invalida Domovinskog rata, nego da rade na poboljšanju kvalitete njihova života.

Govoreći na konferenciji za novinare na kojoj je izviješteno o
poboljšanju kvalitete života najtežih invalida prve skupine u protekle četiri godine, Glogoški je rekao kako je zadovoljan provedbom Zakona o pravima hrvatskih branitelja i odnosom države prema njima. Naglasio je da je ta udruga izvanstranačka i da ih politika ne zanima.

Pročitajte i ovo Snijeg "Bravo, tata" Potez oca čije dijete je u bolnici postao hit u regiji: "Naježila sam se" Lee Jae-myung Priznao "Ne želim da on to postane!" Muškarac optužen da je nožem izbo južnokorejskog političara: To je napravio iz suludog razloga

Glogoški je rekao kako je Ministarstvo obitelji, branitelja i
međugeneracijske solidarnosti u svom mandatu riješilo njihove goruće probleme poput materijalnog i socijalnog statusa kao i stambenog zbrinjavanja te dodjele automobila. 

Pohvalio je MOBMS za partnerski odnos prema udruzi kojoj je na čelu. Posebice je istaknuo da to što je rekao nije 'favoriziranje' niti jedne političke stranke, već samo navođenje činjenica. Naglasio je da se u jedinicama lokalne samouprave, bez obzira na to koja je stranka na vlasti, ostvaruje uglavnom dobra suradnja s tom udrugom.

Glogoški je u ime udruge rekao da se najteži invalidi ne protive objavi Registra hrvatskih branitelja u okvirima zakona oko čega se u medijima povela polemika. 

Međutim, ističemo da bi bilo potrebno objaviti i registar osoba, hrvatskih državljana, koje su sudjelovale u agresiji na Republiku Hrvatsku. Mnogi od tih ljudi danas imaju veća prava i od nas branitelja', ustvrdio je Glogoški.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene